OTAC NEBOJŠE ZARUPCA: Tužiću i crkvu i državu

Otac i sestra pokojnog Nebojše Zarupca dali iskaz sudiji Višeg suda u Šapcu. Otac Miloš spreman da tuži i državu i crkvu zbog smrti sina

Istražni sudija Višeg suda u Šapcu, saslušao je kao svedoke u slučaju Peranović sestru pokojnog Neobojše Zarupca, Nevenu i oca Miloša. Oni su nakon izjave u prisustvu advokata Dušana Pašića, rekli ’’Telegrafu’’ kako je protekao njihovo razgovor kod sudije i o namerama šta će dalje učiniti. Otac je prihvatio da se pridruži krivičnom gonjenju, dok sestra još uvek razmišlja o tome.

-Tužiću i crkvu i držvu zbog smrti moga sina, koji je otišao na odvikavanje u Centar u Jdranskoj Lešnici, a vratio se mrtav. On je tamo video nešto što ne treba i zato je ubijen. Pretpostavljam da tamo ima i begunaca od zatvora koje je video. Tamo nije smela da uđe u kontrolu ni policija niti bilo ko, jer kako sam kasnije saznao bilo je dosta tatine dece, pa i nekih ministara – tvrdi za naš portal otac pokojnog Nebojše, Miloš Zarubac.

Nebojša je nakon šestodnevnog borvaka na odsustvu, na oko dva sata svratio i kod oca koji posle razvoda od supruge Milice, živi u Batalagama kod Vladimiraca.

- Bio sam zadovoljan kako je izgledao, popravio se za nekoliko meseci koliko je proveo u Centru. Nije se žalio da ima nesporazume sa sveštenikom Branislavom. Rekao je da tamo ima svašta, ali da on gleda svoja posla i da ga niko ne maltretira. Planirao sam da otvorim automehaničarsku radnju, a on mi je rekao da imam na umu da otvorim i za rezbarenje drveta, jer time želi da se bavi. Nije imao novaca ni da se vrati, a kamoli da unese drogu o kojoj priča advokat optuženog Branislava Peranovića. Moj brat Zoran odvezao ga je do Lešnice.  Nebojša je tražio da nešto ponesemo popu, jer on tamo nije davao ni dinara za boravak, pa ga je sramota. Spremio sam stilsku fotelju, velike vrednosti ta se odužimo - kaže nam Miloš.