ZOO VRT DEMANTOVAO: Ishranu lavova nije finansiralo Ministarstvo energetike

Izjava potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića u kojoj se navodi da je ishranu lavova finansiralo bivše Ministrastvo energetike, demantovana je iz Zoološkog vrta. Te životinje su bile predmet ilegalne trgovine, a zaplenila ih je državna inspekcija, dok Ministarstvo plaća njihov smeštaj, hranu i veterinarsku negu, objašnjava se u saopštenju

Zoološki vrt Palić demantovao je potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da je bivše Ministarstvo energetike davalo novac za ishranu lavova u tom zoološkom vrtu.

U saopštenju je navedeno da je zoološki vrt  za 2012. godinu zaključio ugovor sa Ministarstvom životne sredine od milion dinara za sufinansiranje troškova zbrinjavanja zaplenjenih životinja.

Te životinje bile su predmet ilegalne trgovine, a zaplenila ih je državna inspekcija, dok Ministarstvo plaća njihov smeštaj, hranu i veterinarsku negu, objašnjava se u saopštenju.

- Ove životinje nisu u vlasništvu zoo-vrta, smeštene su u prihvatni deo i posetioci ih ne mogu videti - piše u saopštenju.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da je Ministarstvo energetike mesečno davalo milion dinara za držanje tri lava u Zoološkom vrtu na Paliću i izrazio čuđenje zbog toga.

Zoološki vrt Palić je danas objasnio da ishranu sedam lavova, kao i svih ostalih životinja u zbirci, finansira isključivo sredstvima zoološkog vrta, odnosno od prihoda od ulaznica.

Navodi se da je u vrtu 120 vrsta životinja i više od 750 jedinki, dok je u prihvatilištu oko 200 životinja.

(I. D. / Beta)