Internet poziv na bojkot RTS pretplate!

Građani se pozivaju da ne primaju koverte iz suda narednih dana, jer je, kako se navodi, reč o pokušaju RTS-a da ih prevari. Tijanić nam zalupio slušalicu kada smo ga pitali da prokomentariše bojkot

”Ljudi, ne primajte nikakve koverte iz RTS-a ovih dana!”

Pismo s ovim citatom, u kome se građani pozivaju na oprez prilikom bliskih susreta s poštarima, poslednjih dana postalo je pravi hit na internetu. Pod naslovom “Važno saopštenje” građani se upozoravaju da u narednim danima nikako ne primaju bilo kakve koverte iz suda, jer je “reč o pokušaju prevare RTS-a da naplati zastarela i nezakonska potraživanja“.

-  Ako primite kovertu, ušli ste s njima u postupak prinudne naplate – navedeno je u ovom pismu.

Takođe se kaže da je Javni servis poslao 390.000 tužbi, iako je Ustavni sud Srbije oborio skupštinsku odluku o plaćanju pretplate RTS-u i proglasio je neustavnom.

- EPS-u je zabranjeno da pretplatu stavlja na račun za struju, jer nije registrovan za to, a RTS-u je naloženo da sklopi pojedinačne ugovore s građanima, što nije učinjeno – piše u pismu u kome se još kaže da su, po Zakonu o obligacionim odnosima, sva potraživanja starija od godinu dana zastarela.

RTS je potvrdio Politici da je tokom protekle godine poslao 390.500 poslednjih opomena pred utuženje, a direktor ove kuće Aleksandar Tijanić zalupio nam je slušalicu kada smo ga pitali da za Telegraf.rs prokomentariše poziv na bojkot.

(A. Popović)