SENZACIJA: Otkriven tajni izraelski plan napada na Iran!

Posle prvih udara - uključujući i sajber udar bez presedana - izraelski radarski satelit bi prošao iznad Irana i preneo informaciju direktno ratnim avionima. Izraelski borbeni avioni bi imali ratnu opremu do sada nepoznatu ne samo široj javnosti, već i SAD

Svaki izraelski napad na Iran započeće "koordinisanim udarom, uključujući sajber napad bez presedana koji će totalno paralisati iranski režim i njegovu sposobnost da zna šta se dešava unutar njegovih granica", napisao je danas američki bloger Ričard Silverstin, koji tvrdi da je dobio tekst plana Izraela za udar na iranska nuklearna postrojenja.

Taj plan uključuje ispaljivanje desetina raketa, vazdušni napad, sofisticirani sajber udar i čak ubistva visokih iranskih vojnih i obaveštajnih zvaničnika, prenose izraelski mediji.

Bloger navodi i da su taj plan pokušali da "prodaju" izraelski premijer Benjamin Netanijahu i ministar odbrane Ehud Barak skeptičnim članovima podeljenog užeg sastava vlade zaduženog za bezbednost.

Plan potiče od visokog izraelskog političara, bivšeg ministra, koji ga je navodno dobio od izraelskog vojnog oficira, ali je nemoguće potvrditi da li je to zaista dokument koji je razmatrao uži sastav izraelske vlade, od osam članova, ističe Bi-Bi-Si ( BBC).

Silverstin piše da mu je rečeno da u normalnim uslovima ne bi mogao da vidi plan, ali da ovo nisu normalna vremena.

"Plašim se da su Netanijahu i Barak mrtvi ozbiljni", rečeno je Silverstinu.

Bloger procenjuje da je dokument procurio do njega kako bi "izneo argumente i planove koje zagovora Bib-Barak dvoglavi ratnik", a da niko ni oficir koji ga je dao, ni Silverstinov izvor, ni jedan visoki vojni ili obaveštajni oficir ne želi taj rat.

"To je šok... u izraelskom stilu. To je Bibijev (Netanijahuov) napor da ubedi visoke izraelske zvaničnike da Izrael može da izvede čisto tehnološki rat koji uključuje relativno malo ljudskih bića ( izraelskih), a koji će sigurno stajati života personal IDF (izraelske armije)", napisao je bloger.

Bibi (Netanijahu) ne pominje iranski kontranad na Izrael, navodi dalje Silverstin.