Peranoviću 40 godina, silovanja u Crnoj Reci!

Prva prijava protiv Peranovića podneta je 2006. godine od roditelja koji su došli po svog sina, a zatim i oni dobili batine! Saradnici ovog popa u bivšem kampu u "Crnoj Reci" osuđeni su zbog silovanja štićenika!

Više tužilaštvo u Šapcu tereti Branislava Peranovića za teško ubistvo, i ovom svešteniku, osumnjičenom za ubistvo Nebojše Zarupca, štićenika Centra za odvikavanje od droge u Jadarskoj Lešnici, preti kazna do 40 godina robije!

On je juče ponovo izveden pred istražnog sudiju kako bi se izjasnio o navodima iz tužilačkog zahteva za sprovođenja istrage.

- Osumnjičeni nije ništa novo izneo u odnosu na svoj prvi iskaz. Doneo sam rešenje o sprovođenju istrage za krivično delo teško ubistvo, učinjeno na svirep način. Prvi naredni korak biće saslušanje svedoka - izjavio je istražni sudija Višeg suda u šapcu Boban Velisavljević.

Inače, o "monstrumu u mantiji" svakog dana izlaze u javnost nove priče, koje objašnjavaju karakter ovog sveštenika.

Prvu prijavu protiv Peranovića podnela je u aprilu 2006. godine porodica Vasić iz Beča. Oni su smestili sina Bobana u Centar za odvikavanje "Crna Reka". Vrlo brzo, međutim, hteli su odande i da ga izvade, jer im se žalio na neprestano maltretiranje. Majka i otac su se zato bez najave iz Beča uputili u centar po njega.

- Za sinovljevo lečenje Peranoviću smo platili 400 evra. Već posle dva dana Boban je uspeo da stupi u kontakt sa nama, rekavši nam da se štićenici zlostavljaju. Spakovali smo se i u roku od dva sata krenuli put "Crne Reke". U centar smo došli nenajavljeno - pričala je tada majka novopazarskoj policiji i sve je do detalja opisano u krivičnoj prijavi, koja je prosleđena Opštinskom sudu u Tutinu.

Roditelji su Bobana zatekli napolju kako radi sa ostalim štićenicima. Majka Milena upitala je Peranovića zašto njenog sina, koji ima upalu pluća i ne može da stoji na nogama, tera da radi. Odgovorio joj je da mu se ne meša u posao, nakon čega su odmah tražili da Boban napusti centar i da im vrate novac.

- Evo vam ga vaš Boban. Ionako nije ni za šta. I ništa od njega neće biti - poručio je onda Peranović roditeljima, a zatim udario nekoliko šamara Bobanu, na šta je majka Milena povikala:

- Ne bijem ga ja što sam ga rodila, nećeš ni ti...

Tada je, navodi se u prijavi, Peranović rekao: "Evo, došli da nam otmu pare", na šta su štićenici skočili i počeli da tuku Bobanove roditelje. Milena Vasić izgubila je svest. Najbrutalniji je bio Nemanja R., omiljeni Peranovićev štićenik.

- Nemanja je udarao Željka, mog supruga. U trenutku kada sam se okrenula, videla sam da bar 15 štićenika bije Bobana. Počeli smo da bežimo nizbrdo. Od batina sam izgubila svest, a kada sam došla sebi, probudila sam se u nekom dvorištu - ispričala je Milena Vasić policiji.

Pored ovog batinanja roditelja, objavljeno je i da su saradnici Branislava Peranovića osuđeni pre dve godine u Novom Pazaru zbog silovanja štićenika u Duhovno-rehabilitacionom centru "Crna Reka".

Naime, njegov pomoćnik Nemanja Radosavljević osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Pazaru na dve godine i pet meseci zatvora zbog silovanja i premlaćivanja jednog štićenika, a za isto delo, kao saučesnik, osuđen je na godinu dana zatvora Marijan Pavićević. Obojicu je pred sudom u Novom Pazaru branio beogradski advokat Nenad Vukasović.

- Presuda je ukinuta i predmet je vraćen na ponovno suđenje, ali poziv još nismo dobili. Žrtva je bio mladić od dvadesetak godine, koji se i pre toga u tom centru lečio od droge, pa se posle nekog vremena vratio na lečenje. U optužnici je pisalo da su Radosavljević i Pavićević tokom noći odveli momka automobilom u šumu, da su ga tamo lisicama vezali za motor marke "jamaha" i da su ga tako vezanog vozili po zemlji, a posle primorali na bludne radnje - kazao je Vukasović.

(I. M. / Izvor: Blic / Press)