URNEBESNO: Kinez joj pao na glavu s balkona!

Dok je sedela u svom dvorištu, Zlati Čop iz Hrvatske, njen stanar, kineski državljanin pao sa sprata kuće na glavu

Zlata Čop, 67-godišnja Hrvatica, nije ni slutila šta će joj se desiti dok je sedela na terasi. Odjednom, nešto ju je pogodilo u glavu!

- Pala sam na pod i više se ničeg ne sećam - prepričava Čop pomalo bizarnu nesreću koja se u nedelju oko 17 sati dogodila u njenom dvorištu u Aninoj ulici 91 na zagrebačkoj Trešnjevci, kada joj je Kinez bukvalno pao na glavu!

Nju je, dok je mirno sedela na stolici na terasi, nogom po glavi udario njen podstanar, kineski državljanin Y. D. (52), koji je pao s balkona na prvom spratu kuće. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, Y. D. je neoprezno hodao unatrag po terasi i u jednom je trenutku izgubio ravnotežu. Pao je preko ograde balkona s visine od oko četiri metra, a u padu je “zakačio” i svoju stanodavku.

- Ne znam čime me tačno pogodio, samo se čuo jak udarac kad je pao na pod. Nisam znala što se događa, jako sam se prestrašila i otrčala u kuću. Ma, to je izgledalo kao na filmu - ispričala je Zlata uzbuđeno pokazujući hematom na levom oku koji joj je naneo 52-godišnji stanar.

Nakon što je pao s balkona, Y. D. je nepomično ležao na betonskom podu, a neko od suseda odmah je pozvao ekipu Hitne pomoći.

- Njegova supruga odmah je sišla s prvog sprata, a njemu je iz glave i ušiju curila krv. Uopšte se nije micao. Mislili smo da je mrtav. Supruga ga je grlila i cela joj je majica bila krvava – kaže komšinica Branka Bajza dok pokazuje tragove krvi u dvorištu na mestu gde je Kinez pao.

Lekari su teško povređenog 52-godišnjeg kineskog državljanina vozilom Hitne pomoći prevezli u KB Sestre milosrdnice, gde je utvrđeno da mu je slomljena lobanja. Gospođa Zlata prošla je, srećom, samo s lakšim povredama, a njoj je lekarska ekipa povrede sanirala odmah jer, kako je rekla, nije htela da izlazi iz kuće.

Na mesto događaja u Aninoj ulici ubrzo su došli policajci kojima je supruga teško ozleđenog Kineza pokušavala objasniti šta se dogodilo i kako joj je suprug povređen.

Na lošem engleskom jeziku rekla im je da je suprug hodao unazad i da je u jednom trenutku izgubio ravnotežu. Međutim, nije baš jasno kako je Y. D. uspeo da padne preko ograde koja je, s obzirom na njegov rast, visoka. Susedi kažu i da se pre pada čula vika s balkona, odnosno da je Kinezova supruga nešto vikala. Ne zna se da li se radilo o svađi ili je žena pokušala upozoriti Y. D.-a da se primiče ogradi.

Nakon privedenog očevica i prikupljanja informacija od suseda, policajci su pad s balkona ocenili kao nesrećan slučaj.

Inače, 52-godišnji Kinez na prvom spratu kuće u vlasništvu 67-godišnjakinje živi sa suprugom i ćerkom starom 25 godina. Kod Zlate Čop žive kao podstanari tri godine, a svi imaju prijavljen boravak u Hrvatskoj.

- Već su dugo u našoj zemlji. Bave se prodajom tekstila na veliko i malo. Koliko se sećam, nikada s njima nije bilo nikakvih problema - zaključuje gospođa Zlata.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)