UŽAS: Ubistvo nožem u Domu za duševno obolela lica!

- Osumnjičeni Stevan I. (56) pod još neutvrđenim okolnostima 11 puta ubo nožem Milana R. (58). Pre saslušanja pregledaće ga neuropsihijatar i proceniti da li je u stanju da bude saslušan - rekla je sudija Tatijana Đurašković

Štićenik Doma za duševno obolela lica u Čurugu nožem je ubio drugog štićenika te ustanove. Ubistvo se dogodilo sinoć, oko 21.30 sati u krugu Doma.

Kako je rekla istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Tatjana Đurašković, tada je osumnjičeni Stevan I. (56) pod još neutvrđenim okolnostima 11 puta ubo nožem Milana R. (58).

- Stevan I. je zadržan u pritvoru i pod terapijom je, a njegovom saslušanju prisustvovaće staralac Doma. Pre saslušanja pregledaće ga neuropsihijatar i proceniti da li je u stanju da bude saslušan -  rekla je sudija Đurašković.

Dom za duševno obolela lica u Čurugu, u opštini Žabalj, ustanova je socijalnog tipa za trajno zbrinjavanje odraslih hronično obolelih lica sa neuropsihijatrijskim problemima. Dom može da primi 195 ljudi i, kako se navodi na sajtu Opštine Žabalj, u njemu je razvijena radno-okupaciona terapija - vez, heklanje, pletenje.

Smeštaj u Domu se obezbeđuje isključivo preko Centra za socijalni rad.

(I. M. / Izvor: Beta)