Ponovo požar u Londonu: 70 vatrogasaca tri sata spasavalo poznatu turističku destinaciju (VIDEO)

Požar je zahvatio prvi, drugi i treći sprat čuvene pijace, kao i krov...

Preko tri sata vatrogasci su se borili sa još jednim požarom koji je sinoć izbio u poznatom delu Londona Kemdenu, u turističkoj destinaciji Kemden Lok marketu.

Strah se širi Velikom Britanijom: 60 zgrada palo na testu bezbednosti, požar može da bukne svakog trenutka

Prema poslednjim informacijama, deset vatrogasnih kamiona i preko 70 vatrogasaca gasili su vatrenu stihiju, potvrdili su zvaničnici londonskih vatrogasaca.

Celokupni tržni centar morao je biti evakuisan, a turistima je rečeno da izbegavaju ceo ovaj deo grada.

Kako su vatrogasne službe potvrdile, požar je zahvatio prvi, drugi i treći sprat čuvene pijace i tržnog centra Kemden Lok market, kao i krov pomenute zgrade.

- Odmah je poslat i medicinski tim na lice mesta, ali na sreću nismo imali potrebe da intervenišemo jer niko nije povređen - rekli su iz hitne pomoći, a prenosi RT.

Vatra je stavljena pod kontrolu negde oko tri sata izjutra, a uzrok požara još uvek se istražuje.

Londonski Kemden market je inače jedno od najpoznatijih britanskih turističkih atrakcija sa preko 1.000 prodavnica u kojim se prodaje sve od lukzuznim modnih stvari do hrane.

Podsetimo, ovaj požar desio se manje od mesec dana nakon stravičnog požara koji je zahatio 24-orospratnicu "Grenfel tauer" u zapadnom Londonu, u kojem je stradalo najmanje 80 ljudi. U međuvremenu u talasu požara u britanskoj prestonici, još nekoliko manjih požara zahvatilo je pojedine zgrade u Londonu, što detaljnije možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)