NEVREME PARALISALO SRBIJU: U Beogradu drvo ubilo psa, u Subotici vetar oštetio crkvu (VIDEO)

Jak pljusak izazvao je velike saobraćajne zastoje na beogradskim mostovima, Brankovom mostu u smeru ka Novom Beogradu i na Gazeli, ali i u Bulevaru Despota Stefana, gde su se formirale čitave kolone vozila

Nakon današnjih sparina, na Srbiju se spustilo nevreme praćeno kišom i grmljavinom. Kiša je padala u Beogradu, Novom Sadu, na Paliću i u Loznici, gde su se temperature kretale oko 34 35 stepena Celzijusovih. U Subotici je vetar bio tolio jak da je čupao drveće iz korena, a oštećena je i Senćanska crkva.

Jak pljusak izazvao je velike saobraćajne zastoje na beogradskim mostovima, Brankovom mostu u smeru ka Novom Beogradu i na Gazeli, ali i u Bulevaru Despota Stefana, gde su se formirale čitave kolone vozila.

Nevreme je oborilo granu u Ulici cara Dušana, koja je zakrčila dve kolovozne trake, zbog čega je saobraćaj neko vreme bio obustavljen. U Humskoj ulici nedaleko od stadiona Partizana, zbog jake kiše palo je drvo, koje je oštetilo tri automobila i usmrtilo jednog psa.

Temperatura je danas u glavnom gradu Srbije bila oko 37 stepeni Celzijusovih. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), sutra će se maksimalna temperatura kretati oko 30, a minimalna oko 21 stepen. Vreme će biti pretežno sunčano. Na sajtu RHMZ navodi se da će poslepodnevni pljuskovi sutra zahvatiti jug Srbije, pa će tako kiša padati u Kraljevu, Nišu, Prištini, na Zlatiboru i Kopaoniku, dok će u utorak biti slično vreme u većem delu Srbije.

Nakon velikih vrućina i u drugim zemljama regiona i Evrope došlo je do oluja, a posebno jaka bila je u Austriji, gde je vetar čupao drveće, a povređeno je 10 ljudi. Jaka oluja u Subotici je večeras iz korena isčupala nekoliko stabala drveća i oštetila Senćansku crkvu.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i predsednica Skupštine grada Marija Kern Šoja rekli su da su videli da je krov Senćanske crkvi oštećen na više mesta i da se toranj nakrivio.

- Grad će pomoći da se spreči prokišnjavanje crkve i da se stabilizuju toranj i krov - rekao je Dulić novinarima.

(E. T. / Agencije / Foto: Slobodan Pikula)