Milošev otac ponovo u kritičnom stanju: Niko i dalje ne sme da ga obavesti da mu je sin poginuo

Porodica Makša putovala je na letovanje u Grčku preko Bugarske kada su se direktno sudarili sa džipom

Ištvan Makša (41) iz Vrbasa koji je 18. juna doživeo saobraćajnu nezgodu u Bugarskoj kada mu je poginuo šesnaestogodišnji sin Miloš, dok mu je supruga Dravka (39) teško povređena, ponovo je u kritičnom stanju.

Bele ruže za Miloša koji je tragično nastradao u Bugarskoj: Jauci odzvanjali grobljem, brat nemo gledao u sanduk

Kako je rečeno u niškom Kliničkom centru gde je 22. juna Makša dopremljen iz bolnice u Blagoevgradu, Makša je ponovo operisan.

- U ponedeljak popodne njegovo stanje se zakoplikovalo zbog krvarenja u grudnoj duplji. Reanimiran je i ponovo operisan, nalazi se na odeljenju intenzivne nege Opšte hirurgije i priključen je na aparate - potvrdio je Radmilo Janković direktor Centra za anesteziju.

Porodica Makša putovala je na letovanje u Grčku preko Bugarske kada su se vozilom "BMW" koji je upravljao Ištvan direktno sudarili sa džipom u kojem su bili bugarski državljani koji su se vraćali sa odmora.

Makša je zadobio prelom grudne kosti sa krvarenjem u grudnom košu zbog preloma rebara kao i krvarenje u stomaku usled povrede jetre i slezine.

Nakon što je njegovo stanje stabilizovano, vozilom niške Hitne pomoći i uz pratnju niških lekara stigao je na dalje lečenje u ovaj grad. Njegova supruga Dravka i dalje se nalazi na lečenju u Sofiji.

Njihov petogodišnji sin Marko pretrpeo je lakše povrede, pa ga je rodbina ubrzo nakon nesreće dovela u Srbiju.

Ištvan još ne zna da mu je sin poginuo jer se čekalo da mu se zdravstveno stanje dovoljno poboljša kako bi mu bila saopštena tragična vest.

(M.M)