Ako želite "rebarca koja uzvraćaju udarac" ili "piletinu na bezobrazan način" moraćete kod Gagija u Niš!
Gagi je postao je poznat i van granica Srbije po kulinarskim specijalitetima koji pored toga što su ukusni, imaju i veoma duhovite i zanimljive nazive
Svinjska rebra pod nazivom "Rebarca uzvraćaju udarac", piletina "na bezobrazan način" i lignje "Gospodar prstenova", samo su neki od specijaliteta koje priprema poznati niški kuvar Dragan Gagi Bošković.
Svinjska rebra pečena sa pažljivo biranim začinima
On ove godine obeležava desetogodišnjicu rada u kafe restoranu "Pleasure", a tokom proteklih godina, postao je poznat i van granica Srbije po kulinarskim specijalitetima koji pored toga što su ukusni, imaju i veoma duhovite i zanimljive nazive.
Bošković je za agenciju Beta rekao da ne mora svako jelo da se naziva po sastojcima i da ne mora sve u restoranu da bude "uokvireno i ozbiljno".
- Imam dete zarobljeno u sebi, pa volim da se šalim sa nekim stvarima, a uz to volim jela da nazivam po omiljenim filmovima i likovima. Otuda i lignje 'Gospodar prstenova' ili pasta 'Ipa men' po Brus Lijevom učitelju - rekao je Bošković.
On je dodao da je pripremao ćuretinu sa sosom "za razbijanje demonstracija", koja, kako je kazao, nije imala nikakve veze s demonstracijama, ali mu je takva ideja pala na pamet u razgovoru s prijateljem.
Dodao je da za strane goste najčešće priprema internacionalnu hranu, i to italijansku.
- Najzahvalniji gosti su stranci, a srećom u Nišu ih je poslednjih godina sve više, i to ne samo iz Makedonije i Bugarske, već i iz Švedske, Holandije, Engleske i drugih zapadnoevropskih zemalja - rekao je Bošković.
On je kazao da je pristalica da se gostima redovno nude nova jela, ali ne veruje u "kulinarske izmišljotine".
- U kulinarstvu koje se prikazuje na televiziji ima mnogo ekstrema, jer ljudi žele da na svaki način privuku pažnju gledalaca. Spajaju se nespojive stvari, a mnoge od njih se ne slažu, niti su ukusne - rekao je Bošković.
(Telegraf.rs/Beta)