ROĐEN MALI DIKTATOR: Kim Džong Un dobio dete - dan nakon predstavljanja supruge

Japanski mediji spekulišu da se vođa Severne Koreje oženio još 2009. godine i da je odmah sledeće dobio dete koje je skrivano od očiju javnosti. Za razliku od japanskih, severnokorejski mediji nisu dali nikakve druge informacije, tako da sve ostaje na spekulacijama

Nakon objavljenih informacija da se vođa Severne Koreje Kim Džong Un oženio, japanski mediji preneli su kako par ima i dete koje je rođeno 2010. godine, ali skrivano od očiju javnosti. Mediji spekulišu kako se par venčao još 2009. godine i da su odmah sledeće dobili dete.

Ri Sol Ju (27), Unova supruga, rođena je u mestu Seišin u Severnoj Koreji, a diplomirala je na Univerzitetu Kim Il Sung, prenosi japanski list "Maniči Šimbun".

Severnokorejski mediji, osim objave da im se vođa oženio, nisu dali nikakve druge informacije, tako da sve ostaje na spekulacijama.

Supruga Kima Džonga Una poslednjih nedelja je često viđana u njegovom društvu na javnim događajima, a često su se nalazili zajedno i na fotografijama.

Potparolka Stejt Departmenta Viktorija Nuland u ime vlade poželela je mladencima "sve najbolje" i dodala kako niko iz američke vlade nije bio pozvan na to venčanje. 

Sa samo 28 godina Kim Džong Un najmlađi je lider države u svetu.

(I. D. )