Strahovita eksplozija odjeknula u Kabulu! Najmanje 80 mrtvih i više od 350 ranjenih, na meti napada ambasade (FOTO) (VIDEO)

Prema rečima svedoka, prozori na zgradama među kojima su i ambasade Nemačke i Irana, popucali su usled jačine eksplozije

Snažna eksplozija odjeknula je u avganistanskoj prestonici Kabulu u delu grada u kojem se nalaze diplomatske misije stranih zemalja. Prema izveštaju RT najmanje 80 ljudi je poginulo a preko 350 je povređeno, dok pojedini mediji javljaju da ima i do 65 mrtvih.

EKSER BOMBE sakate ljude, seku im meso i lome kosti: Isto oružje korišćeno je u 4 najkrvavija napada, teror na novom nivou (FOTO) (VIDEO)

To je saopštilo avganistansko Ministarstvo zdravlja, navodeći da se strahuje da će broj žrtava rasti.

Eksplozija se dogodila tokom jutarnjeg špica u veoma prometnom delu prestonice Avganistana, gde su smeštene mnoge strane ambasade u naselju Vazir Akbar Kan, a u blizini je i predsednička palata, prenele su agencije.

Kako se navodi, uništeno je ili oštećeno više od 30 vozila.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je eksplodirala automobil-bomba, nedaleko od ambasade Nemačke.

U blizini su i ambasade Japana, Irana i Indije, kao i predsednička palata.

Agencija Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore, javila je da zasad nije poznato da li je neko od osoblja nemačke ambasade u Kabulu povređen. Britanska agencija navodi da je ambasada Francuske oštećena.

Avganistanski predsednik Ašraf Gani osudio je današnji napad u Kabulu.

- Teroristi, čak i u vreme svetog meseca Ramazana, meseca dobrote, blagoslova i molitve, ne prestaju da ubijaju naše nevine ljude - rekao je on.

Napad je osudio i Pakistan čije je Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da su oštećene rezidencije pojedinih diplomata i osoblja pakistanske ambasade, kao i da su neki povređeni, navodi AP.

(Telegraf.rs / Rt.com)