Najbizarniji momenti NATO samita: Gledali ste ko je koga gurnuo, a tek kad vidite ko je obarao ruke, ogovarao i gledao ispod oka (VIDEO)

Svi najviši predstavnici država članica utrkivali su se ko će više da privuče Trampovu pažnju...

Juče se u Briselu održao NATO samit, na kome su se okupili predstavnici svih država članica, a posebnu pažnju izazvao je predsednik Amerike Donald Tramp, čije su izjave o zastarelosti Severnoatlantske alijanse i Bregzitu kao "odličnoj stvari" izazvale priličnu zabrinutost u Evropi, a zbog kojeg su sada ispred zgrade NATO-a rasprostrli svečani crveni tepih.

Trampov brutalni potez: Odgurnuo premijera Crne Gore na NATO samitu u Briselu (VIDEO)

Svi najviši predstavnici država članica utrkivali su se ko će više da privuče Trampovu pažnju, neki su se borili da stanu što bliže njemu, a nekima je pak on poklonio posebnu pažnju.

Sigurno je najviše pažnje izazvalo Trampovo guranje crnogorskog premijera Duška Markovića kako bi stao u prvi plan, što je izazvalo velike kritike u regionu i svetu.

Onda je zatim prilikom jednog dela ceremonije primećena čudna situacija između Angele Merkel i Emanuela Makrona, koji su stajali jedno do drugog, da bi novog mladog i zgodnog francuskog predsednika nemačka premijerka merkala kad god je imala prilike.

Bilo je tu i došaptavanja nalik ogovaranju, ali sve je opet zasenio predsednik Tramp kad je tokom govora naveo Jansa Stoltenberga, koji je stajao iza njega, da se zagonetno nasmeje.

Zatim je američki predsednik pred svima pokazao ko mu je najdraži evropski predsednik. Mladog Makrona grlio je kad god je mogao i nekoliko puta sa njim se dugo i energično rukovao.

Dužna nije ostala ni hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja se sve vreme svesrdno trudila da u blistavoj crvenoj haljini izazove pažnju američkog predsednika Trampa, jurila ga je i borila se za mesto do njega u svakoj prilici.

I pored toga što su se očigledno silno zabavljali, lideri 28 država članica NATO-a održali su sastanke tokom samita i otvorili novo sedište alijanse, koje se nalazi tačno preko puta starog sedišta u briselskom predgrađu Ever. Takođe, odlučeno je da se NATO aktivno uključi u borbu protiv terorizma i priključi koaliciji protiv ISIS-a.

(Telegraf.rs)