NUNS: Zaposleni u "Politici" imaju pravo na istinu

Potpredsednik NUNS-a Dragan Janjić smatra da utvrđivanje činjenica o tome ko stoji iza kompanije koja je kupila "Politiku" mora biti imperativ

Nezavisno udruženje novinara Srbije ne osporava pravo na kupovinu ili prodaju udela u medijima, ali insistira na tome da vlasnička struktura medija, zbog njihove specifične društvene uloge, bude transparentna.

Potpredsednik NUNS-a Dragan Janjić rekao je, povodom promene vlasničke strukture u "Politici", da medijska udruženja i asocijacije imaju nepodeljen stav da vlasnici medija moraju biti poznati i da je to jedan od prioriteta u Medijskoj strategiji.

- Suština je u tome da se prodaje jedan list, a ne zna se finansijska struktura kompanije koja se vodi kao kupac. Treba da znamo kolike pare stoje iza toga i šta kupac namerava da učini. Uostalom, zaposleni u ''Politici'' imaju pravo da to znaju - smatra Janjić.

Prema njegovim rečima, utvrđivanje činjenica o tome ko stoji iza kompanije koja je kupila 50 odsto "Politike" mora biti imperativ, tim pre što je reč o najstarijem listu na Balkanu.

(M. S. / Tanjug)