Mrkonjić: Koridor 11 prioritet, izbori nisu bili kočnica

Minstar za infrastrukturu i energetiku i ambasador Azerbejdžana u Beogradu Eldar Hasan dogovorili detalje realizacije autoputa Ljig - Preljina, gde radove izvodi azerbejdžanska firma "Az Virt"

Izgradnja putnog Koridora 11 u Srbiji je prioritet broj jedan, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku. Ministar Milutin Mrkonjić juče je razgovarao sa ambasadorom Azerbejdžana u Beogradu Eldarom Hasanovim o realizaciji projekta izgradnje autoputa Ljig - Preljina, gde radove izvodi azerbejdžanska firma "Az Virt".

Mrkonjić i Hasanov su razmotrili niz pitanja koja se tiču realizovanja međudržavnog ugovora potpisanog između dve zemlje i preduzeća "Koridori Srbije" i "Az Virta".

- Naša saradnja predstavlja jedinstven primer otvorenosti i obostranog poverenja i poštovanja. Upravo zbog ovih nepobitnih činjenica želimo da krajnje jasno ukažemo i na određene poteškoće na koje nailazimo i koje će s obzirom na autoritet i stručnost ministra Mrkonjića, sasvim sigurno biti prevaziđene - rekao je ambasador Hasanov.

On je naveo da "Az Virt" želi da na primeru Srbije pokaže kako je moguće raditi na visokom evropskom nivou, kada je reč o poštovanju svih dogovorenih ugovora.

Ministar Mrkonjić je obećao da će biti rešene sve nedoumice i nejasnoće i da će u narednih desetak dana biti otklonjene sve prepreke, pre svega na planu otkupa zemljišta, jer su obezbeđena sredstva za tu namenu.

- Ostvarili smo kontinuitet poslova, oni ne idu ni malo sporije zbog političke klime koja je bila preovlađujuća tokom kampanje. Naprotiv, izbori nisu zakočili aktivnosti na ovom poslu, a izgradnja autoputa i dalje ostaje prioritet broj jedan u našoj agendi - istakao je Mrkonjić.

(M. S. / Tanjug)