Rusi demantuju: Džihadisti nisu pogubili ruskog vojnika, svi su živi i zdravi!

"Svi službenici ruske oružane sile u Siriji su živi, zdravi i obavljaju svoje dužnosti u borbi protiv međunarodnog terorizma"

Rusko Ministarstvo odbrane demantovalo je medijske izveštaje o navodnom hapšenju i javnom pogubljenju ruskog vojnog lica od strane ISIS terorista u Siriji.

ISIS objavio snimak pogubljenja ruskog oficira na dan kada se u Moskvi slavi Dan pobede! (VIDEO)

- Svi službenici ruske oružane sile u Siriji su živi, zdravi i obavljaju svoje dužnosti u borbi protiv međunarodnog terorizma - potvrdili su zvaničnici.

Podsetimo, ranije u toku dana, takozvana Islamska država objavila je video snimak na kojem se vidi pogubljenje jedne osobe, za koju se tvrdilo da je ruski obaveštajni oficir, zarobljen u Siriji, objavljeno je na sajtu za nadgledanje terorističkih aktivnosti SITE, čije je sedište u SAD.

Na video snimku na ruskom jeziku, objavljenom na dan kada Rusija tradicionalnom vojnom paradom proslavlja pobedu nad nacističkom Nemačkom 1945. godine, prikazan je muškarac u crnom kombinezonu kako kleči u pustinji i poziva druge ruske agente da se predaju.

Snimak traje 12 minuta, ali njegova autentičnost i identitet muškarca nisu mogli odmah da se utvrde, niti je poznato kada se ubistvo dogodilo.

Inače, od početka ruske antiterorističke kampanje u Siriji u septembru 2015, rusko Ministarstvo odbrane je detaljno informisalo javnost o rezultatima svojih akcija u ratom razorenoj zemlji, kao i o žrtvama među ruskim službenicima u Arapskoj Republici, podseća Sputnjik.

(Telegraf.rs)