Ministar greškom mrtav: Neverovatno ubistvo u Somaliji

- Na njegovo vozilo pripadnici obezbeđenja jednog drugog vladinog zvaničnika pucali su greškom ispred predsedničke palate - rekao je senator Ilijas Abdulahi

Somalijski ministar za javne radove i obnovu Abas Abdulahi Siradži (31) ubijen je danas u Mogadišu u pucnjavi do koje je, kako su zvaničnici naveli, došlo greškom.

Novi teroristički napad: Bombaš samoubica razneo se u vojnoj bazi u Somaliji, ima poginulih (FOTO)

Zemlja u kojoj se život polako gasi: Potresne fotografije dece koja umiru od gladi i kolere, suša obuzima njihova tela i duše

Somalijska vlada je u saopštenju navela da je "duboko ražalošćena" zbog smrti ministra, najmlađeg člana vlade, koji je došao na funkciju 2016, prenosi AFP.

- Na njegovo vozilo pripadnici obezbeđenja jednog drugog vladinog zvaničnika pucali su greškom ispred predsedničke palate - rekao je senator Ilijas Abdulahi za AFP.

Policijski zvaničnik Ibrahim Mohamed je kazao da se čitav slučaj ispituje.

Siradži (31) je odrastao u Keniji, u jednom od najvećih kampova za izbeglice u svetu, a na njegovu životnu priču mnogi su gledali kao na inspiraciju u Somaliji, zemlji koja poslednih 25 godina prolazi kroz konflikte i anarhiju, prenosi AFP.

Iako su vladini zvaničnici često meta islamista iz pokreta Al Šabab koji je povezan sa Al Kaidom, nema indicija da je ta grupa odgovorna za smrt ministra.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Ilustracija)