CAR: Ovako Kragujevčanin u svojoj kancelariji sprema vruću lepinju sa kajmakom!
Na miris toplog hleba niko nije imun
U svim kancelarijama ima onih koji više ne mogu da jedu peciva i hladnu hranu koju nose od kuće. Miloš iz Kragujevca izluđuje svoje kolege zato što na poslu podgreva lepinju. Ne zbog toga što radi, nego zbog mirisa toplog hleba na koji niko nije imun.
Miloš ne kuva za radnim stolom, mada je kod kuće umešan i na ovom planu. Na poslu samo podgreva, ne ručak nego lepinju, a za to koristi kancelarijski rešo.
Kako na tom istom rešou njegove kolege kuvaju kafe i čajeve, Miloš ne može lepinju da stavi na ringlu jer brašno gori i niko to posle ne bi oribao.
Od kuće je doneo poklopac, kako ne bi isprljao ringlu, pa je stavio lepinju na veću ringlu rešoa da se sve lepo zagreje, a na manjoj ringli zagreje vodu u džezvi.
Dakle, postupak je sledeći. Na već zagrejanu ringlu (sa zaštitnim poklopcem) stavi se lepinja, a na nju ona vrela džezva. Tako se lepinja greje sa obe strane.
Lepinja je spremna da se u nju stavi salama, sir ili kajmak, sve po Miloševom izboru za taj dan.
Naravno da sve ovo izluđuje njegove kolege, ne to što on radi, nego miris toplog hleba na koji niko nije imun.
Pola zaposlenih odlazi da kupi nešto za jelo, ogavno bajato pecivo u blizini, a Miloš zadovoljno ruča sedeći za svojim stolom.
A rešo ostaje čist, za one koji bi kafom da utole glad.
Ko nije video, Kineskinja to radi ovako:
(M.R)