RAZBOJNIŠTVO: Tinejdžer (18) pištoljem pretukao radnicu apoteke

Saša Žildzić (18) uhapšen zbog sumnje da je pokušao da opljačka apoteku na Zvezdari i da je u toj akciji koristio ukradeni automobil marke "pasat". Za njegovim saradnikom policija još traga

Saša Žildzić (18) je uhapšen, a za NN licem se traga, zbog sumnje da su pokušali i počinili nekoliko razbojništava i krađa na teritoriji Beograda.

Žildzić je osumnjičen da je juče pokušao razbojništvo u apoteci na Zvezdari. On je, zajedno sa saradnikom, pištoljem pretukao radnicu ove apoteke i naneo joj teške telesne povrede.

Njih dvojica su zatim, na ulici, napali devojku koja je prolazila pored njih, u nameri da joj otmu automobil marke "pežo". Međutim, u tome nisu uspeli, pa su joj odneli ključeve od automobila, dokumenta i novac.

U subotu, 30. juna, navedena lica su u Borči pokušala da otmu automobil marke "BMW" i tom prilikom su vlasniku, koji je uspeo da pobegne, naneli povrede nožem u leđa.  Potom su u obližnjoj perionici oteli vozilo marke "pasat", koje su koristili u jučerašnjoj akciji. Za ovim automobilom policija je tragala po celom gradu, a danas je pronađen na Lekinom brdu.

Saša Žildzić je od ranije poznat policiji, jer je već hapšen zbog droge i razbojništva.

(E. T.)