Aleksandra pravi najlepše torte u Srbiji: Pobedila je na velikom takmičenju, a najbolje slatkiše će pokloniti (FOTO)

Aleksandra je učestovala nekoliko puta na "Tortijadi" u Jagodini i njene torte su osvajale nagrade, a prvi put danas prvu nagradu u konkurenciji svečanih, koja se smatra i najvažnijom kategorijom

U Jagodini je danas održana 11. Internacionalna "Tortijada" na kojoj se za "najtortu" takmičilo 50 torti, u tri kategorija, a za "najtortu" u konkurenciji "svečanih", pobedila je torta broj četiri Aleksandre Arsić iz Tečića, kod Rekovca.

Saša Aleksić pravi torte kakve nikad nigde niste videli: Na njima su umetnička dela svetskih slikara (FOTO)

Žiri je radio u sastavu: Suzana Simić (Kragujevac), Nikola Jovanović (Kruševac) i Olivera Todorović (Aleksandrovac).

Organizator "Tortijade" bilo je Udruženje građana "Slatki osmeh" iz Jagodine, pokrovitelj Skupština grada, a generalni sponzor "Dijamant" Zrenjanin.

Najboljom tortom u konkurenciji "Čokoladni", žiri je proglasio tortu Bojane Mitić iz Jagodine, a u konkurenciji "Dečiji", tortu Marine Gajić iz Blaca.

Žiri je proglasio i 20 najlepših torti na današnjem takmičenju, a svi učesnici su nagrađeni prigodnim poklonima sponzora.

Arsić je učestovala nekoliko puta na "Tortijadi" u Jagodini i njene torte su osvajale nagrade, a prvi put danas prvu nagradu u konkurenciji svečanih, koja se smatra i najvažnijom kategorijom.

Na današnjoj tortijadi je bilo gotovo hiljadu posetilaca, uglavnom žena i gotovo sve su slikale torte, foto-aparatima i mobilnim telefonima.

Predsednica Udruženja "Slatkog greha" Dragana Simić izjavila je novinarima da je "tema za izradu torti bila slobodna, a prema propozicijama veličina torti nije smela biti manja od 26 centimetara".

Tortijada ima humanitarni karakter i torte su, posle izlaganja i ocenjivanja, poklonjene socijalnim i humanitarnim organizacijama i ustanovama i porodicama sa četvoro i više dece, istakla je Snežana Simić, članica Udruženja.

U okviru "Tortijade" održan je i sajam iz oblasti poslastičarstva, na kome su bili izloženi i prodavani alati, kalupi i sekači za ukrašavanje torti, fondane, silikonski kalupi, podmetači, jestive i nejestive dekoracije, boje, sprejevi, prahovi...

(Telegraf.rs/Tanjug)