Ajd' majko, vidimo se ujutro: Ovo su bile Brankove poslednje reči, a da su njegovu lobanju pronašli u psihijatrijskoj bolnici

- Ajd' majko, vidimo se ujutro. To su mu bile poslednje reči – priča ožalošćena žena

Miomira Božilović, majka Branka Božilovića, koji je nestao 26. oktobra prošle godine sa tugom je primila izveštaj niškog Instituta za sudsku medicinu da je lobanja koja je 16. marta pronađena u Psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici, posmrtni ostatak njenog sina. Sve dileme su otklonjene DNK analizom koja je pokazala da se genetski otisak pronađene lobanje čak sa 99,98 odsto poklapa sa Miomirinim genima.

Misterija pronađene lobanje trese Srbiju: Nije iz Drugog svetskog rata, stara je najmanje 6 meseci!

Horor: Lobanju u psihijatrijsku bolnicu dovukli psi lutalice

- Tog 26. oktobra sam ga vodila kod hirurga jer je posekao ruku u alkoholisanom stanju, a odatle u Zavod za mentalno zdravlje. Žalio se da ne može da nađe posao, da ima suicidne misli, pa je lekar predložio da ode na lečenje u Psihijatrijsku bolnicu. Uz asistenciju Hitne pomoći odvela sam ga do ulaza u bolnicu, ali sebe neprestano krivim što nisam ušla unutra. Sećam se da mi je pri ulasku rekao:

- Ajd' majko, vidimo se ujutro. To su mu bile poslednje reči – priča ožalošćena žena.

Miomira je sledećeg jutra odnela sinu pidžamu, ali joj je u bolnici rečeno da pacijenta sa njegovim generalijama nisu ni primili.

- Rečeno mi je da je neki lekar kazao da nema potrebe za njegovim bolničkim lečenjem i da je on pušten te da niko ne zna gde je. Odmah smo Brankov nestanak prijavili policiji, oni su nas sve ove mesece tešili govoreći da je dobro što telo nije nađeno jer to znači da je živ. Verovala sam da je tako i kada je nađena lobanja, moje nade su se srušile tek kada su mi na Institutu za sudsku medicinu uzeli DNK – kaže Miomira.

Ističe da joj je veoma teško što ne zna šta joj se desilo sa sinom.

- Možda je negde pao, pa ga je neko oteo i izvadio mu organe, možda ga je samo ubio, ali me mnogo boli što nema ostatka tela da ga dostojanstveno sahranim. Nadam se da će uskoro započeti potraga i da će naći njegove kosti – kazala je Brankova majka.

(D. R.)