Šišanje pasa skuplje nego šišanje ljudi: Samo jedna frizura za kućnog ljubimca - 2.000 dinara

Zbog čega su cene tretmana toliko skupe i da či je to zaista unosan biznis, otkrila je Nataša koja se ovom vrstom frizeraja bavi duži niz godina

Za jedno šišanje pasa u salonu potrebno je izdvojiti 2.000 dinara, a jedan takav tretman morate da zakažete čak dve nedelje unapred.

Bile su napuštene i toliko čupave da nisu mogle da se kreću niti da vide jedna drugu, a onda su ih ošišali (VIDEO)

Zbog čega su cene tretmana toliko skupe i da li je to zaista unosan biznis, otkrila je Nataša koja se ovom vrstom frizeraja bavi duži niz godina.

– Pre svega da biste se bavili ovim poslom morate da izdvojite 1.000 evra i godinu dana za kurs koji je neophodan za dobijanje licence. Toko jednog radnog dana mogu da ošišam dva, tri psa, a postaje zaista naporno kada se prolepša vreme, onda ima baš mnogo posla. Sa pomoćnikom mogu da sredim njih četiti ili pet.

Za jedno šišanje potrošim materijala u vrednosti od 600 dinara, ali mogu vam reći da nije uopšte jednostavno raditi sa kučićima. Potrebno je mnogo strpljenja, snage ali i hrabrosti jer ne znate kakve je naravi pas kojeg šišate.

Nataša kaže da joj ovaj posao donosi čistu zaradu u visini prosečene plate u Srbiji, ali da nije uvek fiksna, pa se grumeri često bave još nekim pored ovog zanimanja.

(Telegraf.rs/Blic.rs)