Još 120 akademika, javnih i sportskih ličnosti, doktora nauka i profesora univerziteta podržalo Vučića

Vučić ima konrektne predloge i planove za boljitak nacije i društva

Naučni Savet Srpske Kraljevske Akademije, koja baštini tradiciju najstarije na Balkanu, sa preko 120 doktora nauka, profesora univerziteta, javnih i sportskih ličnosti, podržao je danas Aleksandra Vučića za predsednika Srbije. Savet je na kratkoj sednici sa samo tom tačkom dnevnog reda konstatovao da Vučić ima konrektne predloge i planove za boljitak nacije i društva, da je čovek koji je cenjen u Evropi i svetu, jer se bori za mir i stabilnost na Balkanu, da želi što stabilniju i mirnu državu, navodi se u saopštenju te institucije.

PROGLAS "Za bolju Srbiju" - 650 intelektualaca uz Vučića: Zato što nam je ovo jedina domovina i ne želimo da se kockamo njenom budućnošću

Boban Marjanović iz NBA predvodi listu sportista koji su podržali Vučića

Članovi Akademije ocenjuju i da Vučić ima podršku Istoka i Zapada.

- Istoka, svakako Rusije kao vekovnog prijatelja nas Srba, i Zapada, posebno nove Trampove adaministracije koja se, za razliku od prethodnih, ne meša u unutrašnje stvari Srbije - navodi se u saopštenju.

Podršku Vučiću za predsednika, pored ostalih, dali su članovi Akademije prof.dr Miljko Ristić, prof. dr Branislav Talić, prof. dr Radan Džodić, prof. dr Slavica Ðukić Dejanović, umetnici Zafir Hadžimanov i Neša Lutovac, dr Dragan Damjanović, pisac, kao i još 70 članova.

U telefonskom razgovoru, kako se navodi, podršku Aleksandru Vučiću dali su i ugledni članovi iz inostranstva, među kojima: Prof. dr Nikolaj Romanovič Palejev, prof. dr Majkl Gojko Pravica, princ Ðorđe Karađorđević, Majkl Blagoje Radenković, Janko Nikolov Velovski.

Podršku Vučiću za predsednika dalo je i deset uglednih sportista iz svih disciplina, članova Srpske Kraljevske Akademije, navodi se u saopštenju koje je potpisao prof. dr Mirko Kerkez.

(Telegraf.rs/Tanjug)