GORE OD SRAMOTE: Radnici "Neobusa" umesto plata dobili paštetu!

Zaposleni u novosadskoj firmi osam meseci nisu primili platu, pa su, na inicijativu pokrajinskog sekretarijata za rad, dobili jednokratnu pomoć u vidu paštete i deterdženta

Radnici novosadskog "Neobusa" su, umesto osam neisplaćenih zarada, dobili jednokratnu pomoć u vidu dve kese sa paštetom i deterdžentom!

Kako prenosi novosadski radio "021", paketi su stigli na inicijativu pokrajinskog sekretara za rad Miroslava Vasina, budući da i pored brojnih obećanja o isplati zarada, novac za izgladnele radnike nije obezbeđen. Radnik "Neobusa" Milko Drobnjaković sleže ramenima pored žutih vreća, za koje kaže da bi ih najradije bacio, ali pošto nije primio platu mesecima, moraće da prihvati i ovo što su dobili.

Kao što možete i da vidite, od te silne najbolje privatizacije ostale su nam ove kese, koje mi se gade i vidim ih kao poniženje, ali moram da ih uzmem - kaže Milko za radio "021".

Prema njegovim rečima, proizvodnja je još "kako-tako" i išla, dok gradska preduzeća nisu počela da ignorišu ponude "Neobusa" prilikom javnih nabavki. On dodaje da je zbog takve situacije i saudijski vlasnik digao ruke od rukovođenja preduzećem, jer ne može da očekuje uspeh kada "Neobus" ne može da proda autobus ni u svom gradu.