VUČIĆ U NIŠU: Naš cilj je da zemlja ostane stabilna, Srbiju ne mogu da pobede

U Nišu je održana konvencija predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića

Srpska napredna stranka nastavila je kampanju za predsedničke izbore. Naš je cilj da uradimo sve da Srbija ostane stabilna zemlja, i zato ne nasedajte na provokacije kandidata bivšeg režima, ne reagujte na napade i isprazne štosove, nemojte da dirate bilo koga, pustite ih, jer, Srbiju ne mogu da pobede, poručio je danas predsednički kandidat Aleksandar Vučić na mitingu u Nišu.

Vučić u Kraljevu: Preširoka su moja leđa za vaše tupe udarce

Vučić kandidat naroda, a pobeđuje onaj koga narod hoće

18:30 - Praćen gromoglasnim aplauzom i skandiranjem na binu je izašao lider i predsednički kandidat Aleksandar Vučić.

- Hvala vam što se okupilu u ovolikom broju i hvala vam što ste izdržali sve napade - počeo je Vučić govor i osvrnuo se na njegove političke protivnike.

- Mi Srbiju mržnje nećemo da prihvatimo. Ne ljutite se na njih što mrze, to njih izjeda - primetio je Vučić.

- Razlika između nas i njih je što smo spremni da saslušamo tuđe mišljenje i što politiku mržnje nećemo da prihvatimo. Svi oni kad se zajedno skupe ne mogu toliko naroda da okupe i to dovoljno govori šta je to šta narod i građani misle. Naš je cilj da uradimo sve da Srbije bude stabilna. Ne nasedajte na provokacije. Pustite ih na miru, jer Srbiju ne mogu da pobede - rekao je Vučić i poručio protivnicima da će će ponovo da izgube na izborima.

Prvi čovek naprednjaka potom je istakao da je u Niš došao da bi podneo izveštaj o do sada urađenom. On je podsetio da je u Nišu izgrađena fabrika Džonson elektrik i naveo nove investicije, koje su stigle u taj grad.

- To vam govori da će godine pred vama biti neuporedivo bolje i drugačije - rekao je on.

On je kazao da je u pripremi autoput Niš-Priština, objašnjavajući da nam je potrebno povezivanje sa svima.

- Najvažniji su stabilnost, sloboda i nezavisnost Srbije. Nijedan ambasador neće odlučivati u vaše ime i neće dok mi donosimo odluke - rekao je lider SNS.

Vučić je podsetio da je Srbije jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i koja to neće učiniti. Osvrnuo se i na nedavni sastanak sa Angelom Merkel i najavljenin sastankom u Moskvi sa Vladimirom Putinom.

- To govori o vama, o tome koliko smo uspeli da drugačije gledamo na budućnost, i kako smo priznati u Evropi i svetu - naveo je Vučić i zahvalio se koalicionim partnerima.

- Postoje neki ispolja i iznutra koji bi želeli loše u Srbiji. Ali snažna, jaka i spremna Srbija uvek ima spreman odgovor - rekao je on.

Moja poruka za one koji ništa drugo ne rade osim što se trude da upute najpogrdniju reč za mene i moju porodicu, dodao je Vučić, je sledeća:

- Pala muva na medveda! Mi nećemo da im odgovoramo ni na jednu uvredu. Mi ćemo da ih pobedimo radom i marljivošću, i zato što to možemo više i jače od njih. Ne mogu da pobede oni koji rade dva sata, od nas koji radimo 12 sati - istakao je Vučić i upozorio:

- Svi koji ne izađu na izbore glasaju za njih, glasaju za povratak Srbije unazad - rekao je Vučić.

- Danas kad dolazim u Niš ključno pitanje je kad ćeš da nam isplatiš ono što su nsm oni uzeli pre 10-15 godina. Zato je važno da se ne vratimo u prošlost - poručio je Vučić.

Lider naprednjak je rekao da njegovi politički protivnici žele samo da napune svoje džepove, podsećajući da Srbima nikad nisu valjali njihovi vladari.

- Glasajte smao na osnovu toga da li vaša deca imaju budućnost. Samo se time rukovodite. Moraćemo da se bavimo natalitetom. Čestitam svima Mladence - rekao je Vučić.

- Sinoć sam gledao istraživanja. Potpuno je nerešeno, Njih 10 ima koliko imamo mi. Molim vas da izađete na izbore jer će svi koji ne izađu glasati za povratak u prošlost. Nemojte da vam bude teško da izađete na izbore, da ih pošteno pobedimo, da im pokažemo da Srbiju ne mogu da vrate u nazad - poručio je on.

Vučić se na kraju zahvalio koalicionim partnerima i Nišlijama.

- Pozivam sve da drugog aprila izađemo i da olovkom i ljubavlju pobedimo njihovu mržnju - poručio je Vučić.

18:18 - Na binu je izašao lider SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- Ovde se nismo okupili da bismo isticali naše stranačke stvari, već zato što su predsednički izbori važni za Srbiju. Mi danas nemamo kandidata neke stranke, Aleksandar Vučić je kandidat naroda Srbije, kandidat za budućnost Srbije - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, vreme ja da naučimo da Srbija počne da pobeđuje u miru.

- Zato sam ja sa Aleksandrom Vučićem! Da stvorimo jaku i poštovanu zemlju - podvukao je Dačić i dodao:

- Glasanje za Jankovića, Jeremića, Preletačevića predstavlja zavitlavanje Srbije. Glasanje za njih znači glasanje za one koji govore da je Kosovo nezavisno i da je Republika Srspka genocidna tvorevina. Za one koji su opljačkali i uništili Srbiju - naveo je Dačić.

On je posebno želeo da se obrati, kako je rekao, drugaricama i drugovima.

- Obraćam se mojim socijalistima i koalicionom partnerima u ima Dragana Markovića Palme. Doneli smo odluku da naš kandidat bude Aleksandar Vučić. To je u našem najbiljem interesu, jer glas za Vučića je glas za sve nas i glas za celu Srbiju - poručio je lider SPS.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da svi nastupaju hrabro i jedinstveno.

- Prvo ćemo zaštiti naše nacionalne interese. Nema predaje i priznanja Kosova i Metohije. Nema napuštanje Republike Srpske. Idemo u EU, ali nećemo voditi antirusku politiku - istakao je Dačić i pozvao birače da 2. aprila glasaju za Aleksandra Vučića.

18:14 - Sledeća se okupljenima na znakovnom jeziku obratila Maja Ristić, frizerka iz Niša sa oštećenim sluhom.

18:09 - Prvi se okupljenima obratio student prve godine Medicinskog fakulteta u Nišu Aleksandar Radivojević.

- Želimo da izrazimo zahvalnost Aleksandaru Vučiću, koji prepoznaje značaj mladih, bez kojih nema napretka ni u jednoj državi. On stvara uslove da iskažemo svoju sposobnost - rekao je Radivojević.

Kaže da smo već danas svedoci stvaranja boljih uslova za ostanak u Srbiji.

- Generacija kojoj ja pripadam konačno vidi perspektivu da srećno i zadovoljno živi u našoj zemlji. Tako sam i ja, i pored mogućnosti da školovanje nastavim u inostranstvu, odlučio da nastavim školovanje u svom rodnom gradu. Posebno me rade otvaranje i nove zgrade Kliničkog centra Niš i to uz lično zalaganje premijera Vučića - rekao je on i pozvao građane da glasaju za Vućića na predsedničkim izborima:

- I zato, puni znanja i elana idemo, jače, brže i bolje. Za Aleksandra Vučića, živela Srbija -

Konvenciji predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića prisustvuje veći broj ministara, kao i najviših funkcioneri SNS, SPS i drugih članica vladajuće koalicije.

U prepunoj sportskoj hali okupilo se više hiljada građana, simpatizera i članova SNS. Miting je počeo himnom “Bože pravde”, a prisutni nose stranačke zastave i obeležja.

(Telegraf.rs)