Ferari zapaljen zbog bračnih problema?

Biznismen iz Crne Gore Milan Kaloštrović, vlasnik zapaljenog automobila u centru Beograda početkom nedelje, u policiji kao moguće razloge naveo bračne probleme i izvesni tender

Crnogorski biznismen Milan Kaloštrović (38),  vlasnik luksuznog crvenog "ferarija 430 skuderija", koji je zapaljen u Beogradu početkom nedelje, na saslušanju u policiji kao moguće razloge naveo je izvesni tender i bračne probleme. Policija istragu usmerava i u pravcu kafića koji je Kaloštrović nedavno otvorio u centru Beograda.

Kako je za dnevni list "Alo!" ispričao izvor iz MUP-a, Kaloštrović je iskaz dao tek sada jer živi u Crnoj Gori, gde je i bio 25. juna, kada su dva mladića zapalila unutrašnjost njegovog "ferarija" u Pajsijevoj ulici 4 u srpskoj prestonici. Navodno, Kaloštrović je tražio da ga prime najviši policijski funkcioneri.

- Zbunjen je zbog događaja, ali je na kraju izvesni tender i bračne probleme naveo kao nešto što mu pada na pamet. Jedan od pravaca istrage takođe se tiče i kafića koji je u maju ove godine otvorio u ulici Strahinjića bana u Beogradu, tako da se ispituje da li se tu nekome zamerio - kažu za "Alo!" u MUP-u.

Ovaj dnevni list prenosi da je Kaloštrović  rekao i da mu je većina poslova u Petrovcu, da je crnogorski državljanin, a da u Beograd uglavnom dolazi u posetu sestri koja radi na Vojnomedicinskoj akademiji, te da je sada došao kod nje.

Kaloštrović potiče iz Petrovca, gde je zakupac plaže Lučice i gde se bavi nekretninama i trgovinom drvetom na veliko, građevinskim materijalom i sanitarnom opremom. Srpskoj policiji nije poznat, a u Crnoj Gori mu se sudilo zbog pucnjave u tunelu "Haj nehaj", gde je 2003. ispalio tri hica u noge Milanu Brežaninu, ali je u pitanju bio privatni sukob između dvojice mladića.

U istrazi u Beogradu, za sada, od velike pomoći nisu ni snimci sigurnosnih kamera koje su zabeležile dvojicu maskiranih mladića kako su u garaži, koju koristi hotel "Lajf dizajn", pronašli "ferari" i zapalili njegov enterijer. Mladići su potom seli u "BMW", ali su uspeli da umaknu policiji.

- Način na koji je sve odrađeno, ali i činjenica da je zapaljena samo unutrašnjost vozila, ne ukazuju na neke kriminalne grupe, tako da na osnovu toga nije isključeno da su u pitanju neki privatni sukobi - kažu u policiji.

(M. S. / Alo)