Bačeni Molotovljevi kokteli na albanski muzej u Bitolju: Makedonski predsednik oštro osudio incident

- U vreme kada je zemlja suočena sa vrlo ozbiljnim izazovima, svi politički i društveni faktori su podjednako odgovorni za sprečavanje bilo kakvih tenzija ili provokacija - navodi se u saopštenju Ivanova

Makedonski predsednik Ðorđe Ivanov oštro je osudio incident u Bitolju gde su Molotovljevi kokteli bačeni na muzej posvećen albanskom pismu.

Zapadni Balkan ima potencijal za sukobe: 18 konflikata mogli bi da zapale sve!

Makedonski predsednik veruje da je ovaj incident izolovan slučaj i poziva da se ne iskoristi za političke ciljeve kako bi se manipulisalo javnošću, saopšteno je iz kabineta Ivanova, prenosi MIA.

- U vreme kada je zemlja suočena sa vrlo ozbiljnim izazovima, svi politički i društveni faktori su podjednako odgovorni za sprečavanje bilo kakvih tenzija ili provokacija - navodi se u saopštenju Ivanova.

U saopštenju se dodaje da makedonski predsednik poziva sve pojedince da deluju na odgovoran način i da uzmu u obzir sve moguće posledice koje bi mogli imati slični incidenti.

Ovaj incident su ranije osudili i ministarstvo kulture, kao i partije VMRO-DPMNE i SDSM.

Makedonska policija saopštila je juče da su vandali oštetili muzej posvećen albanskom pismu, usred rastućih političkih tenzija oko zvaničnog statusa albanskog jezika u toj državi.

Napad se dogodio u ranim jutarnjim satima u Bitolju, kada su bombe sa benzinom bačene na muzej, prenosi MIA.

Oštećeni su ulazna vrata i prozori, a za sada niko nije uhapšen povodom tog slučaja.

(Telegraf.rs / Tanjug)