Carinici ojadili narko barone!

Samo u poslednjoj zapleni novca na Gradini kod turskog državljana je pronađeno čak 150.000 evra namenjenog za kupovinu heroina u Turskoj. Poslednjih godina oduzeto više od četiri miliona evra

U poslednjem slučaju zaplene na graničnom prelazu Gradina, pronađeno je čak 150 hiljada evra kod turskog državljanina O.A. koji je novac sakrio u pojasu oko tela ispod košulje.

- Uvek kada imamo veće zaplene deviza, po pravilu je reč o novcu narko kartela koji je namenjen kupovini heroina u Turskoj. Na taj scenario upućuje i činjenica da su novac švercovali jedan državljanin Turske, koji je verovatno bio povezan sa prodavcima narkotika u Turskoj, gde kilogram čistog heroina košta najviše 10.000 dolara. To su indicije koje upućuju upravo na šverc droge i tada se po pravilu vrši pretres sumnjivih putnika - kaže za Telegraf.rs izvor iz Uprave carina Srbije.

Za toliku sumu novca, kako je objasnio, u Turskoj je moglo da se kupi dvadesetak kilograma čistog heroina. Ipak, dok dođe do narkomana na ulici, količina droge će "narasti" na verovatno 40 ili 50 kilograma, s obzirom da dileri, u želji da što više zarade drogu "krste" različitim supstancama, čak i mišomorom, što je razlog čestih overdoza kod narkomana.