ŠOKANTNO: Učenik (16) profesorki polomio kuk zbog keca iz matematike!

S. A, učenik prvog razreda gimnazije u Vladičinom Hanu, posle zaključene jedinice pratio profesorku Dikicu Ilić i pretukao je na putu do kuće!

Šesnaestogodišnji S. A., učenik prvog razreda gimnazije "Jovan Skerlić“ u Vladičinom Hanu, slomio je kuk svojoj profesorki matematike Dikici Ilić, kivan što je poslednjeg školskog dana dobio jedinicu iz ovog predmeta.

S. A. je nakon završetka nastave pratio profesorku putem do njene kuće, prišunjao joj se sa leđa i udario je pesnicom. Od siline udarca žena je završila na ulici sa slomljenim kukom. Nakon ovog incidenta S. A. je isključen iz škole, ali ne zbog napada na profesorku već zbog dve stotine izostanaka.

Medjutim, vranjska policija je saopštila da će protiv S. A. biti podneta krivična prijava zbog nanošenja teških telesnih povreda profesorki.

Dikica Ilić ističe da je od povreda više boli saznanje da je učenik, kojem se trudila da pomogne da popravi ocenu, napao i to na ovako podmukao način.

- Taj učenik je problematičan, ima veliki broj izostanaka i jedinica. Nadala sam se da će se popraviti, ali ni poslednjeg školskog dana nije znao ništa, pa sam mu dala nedovoljnu ocenu. Posle škole sam krenula kući, ne sluteći da ću biti tako mučki napadnuta. Vrlo brzo sam čula nečije korake iza sebe a onda povik nekog deteta; - Franc, dodji na pivo. To je njegov nadimak, pa sam shvatila da je on bio iza mene, ali nisam ni posumnjala da se sprema da me napadne. Nastavila sam da hodam i uopšte ga nisam primetila kada mi se prikrao, kaže za Telegraf nastavnica, koja je tek kasnije videla da je učenik, u želji da joj se neopaženo privuče, izuo papuče i hodao bos.

- Iznenada sam osetila strašan udarac u predelu desnog bubrega koji me je oborio na beton. Ljudi su mi pritrčali, pokušavali da me podignu, ali nisam mogla uopšte da ustanem. Odveli su me do Doma zdravlja gde mi je ustanovljen prelom kuka. Upućena sam u vranjsku a odatle u nišku bolnicu, operisana sam i ugrađen mi je veštački kuk. Od tada uopšte ne mogu da zaspem bez lekova za smirenje. Trideset i tri godine radim ovaj posao, nikada nisam imala nikakav konflikt ni sa jednim učenikom. Važim za blagog, profesora, imam šest odeljenja, a tek nekoliko jedinica u svim razredima. Strašno je to što se meni desilo, ali to pokazuje da su prosvetnim radnicima vezane ruke, a da su deca potpuno zaštićena šta god nam radila. Moja je jedina krivica što sam htela da to dete naučim, a ono je želelo da završi školu a da uopšte ne pohađa nastavu – i dalje u neverici govori povredjena profesorka.

U vranjskoj policiji, Telegrafu je potvrđeno da će protiv S. A. biti podneta krivična prijava.

- U toku je utvrđivanje okolnosti ovog dogadjaja ali već sada možemo da kažemo da će protiv maloletnika osumnjičenog za napad na profesorku biti podneta krivična prijava za tešku telesnu povredu – saopštio je Dragan Stamenković, iz službe za odnose sa javnošću PU Vranje.

(V. A.)