Goreo krov Doma invalida, ugašen požar (FOTO)

Zapalio se krov Doma za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi, povređenih nema, a uzrok su najverovatnije stare i dotrajale instalacije

U Domu za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi u Beogradu dogodio se požar koji je zahvatio gornji sprat zgrade i krov.

Zapaljen je krov iznad biblioteke i sale za fizikalnu terapiju, a povređenih, na sreću, nema zahvaljujući brzoj reakciji osoblja koje korisnike doma evakuisalo na vreme. Vatrogasci su poziv primili jutros u 8:50, a vatra je ugašena nešto posle 10:30.

- Uplašili smo se kada smo videli gust dim, mada su nas brzo izveli u dvorište, na sigurno. Nekima je ukazana pomoć, ali je uglavnom reč o pacijentima koji su se uplašili i uspaničili - priča jedna od pacijentkinja.

Inspektori su na terenu i ispituju uzroke požara, a  prema rečima direktorke doma Ivane Stevanović, najverovatnije je reč o starim i dotrajalim instalacijama.

- Vatra je zahvatila nego oko 300 kvadratnih metara krova, a zahvaljujući reakciji osoblja, svi pacijenti, a reč je o težim slučajevima uglavnom korisnicima invalidskih kolica, došlo je samo do materijalne štete.  Dok DDOR kod kojih smo osigurani ne proceni, ne možemo reći ništa o visini štete - kazala je za Telegraf.rs direktorka doma.

(D. Zlojutro/foto: Milena Đorđević)