Srpkinja prala pare za ozloglašenu "Ndrangetu": Italijani je stavili u kućni pritvor jer je majka dvoje dece (FOTO)

Aleksandri Dobričanović (34), koja je izdavala lažne fakture, određen je kućni pritvor jer je majka dvoje dece mlađe od šest godina

Srpkinja Aleksandra Dobričanović (34) uhapšena je u ponedeljak u masovnoj akciji italijanske policije pod optužbom da je učestvovala u pranju novca za ozloglašenu mafijašku organizaciju "Ndrangetu".

HRVAT ZBOG SRPKINJE ZAMALO UBIO NJENOG LJUBAVNIKA BOSANCA, koji se sakrio iza vrata, ali ga je našao!

NAJGENIJALNIJI MAFIJAŠKI BOS IKADA: Policija nije ni znala za njega, a on vladao carstvom Koza Nostre (FOTO)

Osim Aleksandre, prema pisanju Blica, uhapšene su još dve osobe, a akcija " Valpolićela", rezultirala je sa još 36 krivičnih prijava i pretresom 14 objekata, mahom vila šefova organizacije u sedam italijanskih gradova - Veneciji, Veroni, Vićenci, Kremoni, Redo Emiliji, Bolonji i Katancaru.

Trojka je uhapšena zbog optužbi za kriminalno udruživanje, iznudu, pljačku i proneveru, za koju će i Aleksandra biti gonjena. Ona je konkretno osumnjičena za izdržavanje lažnih faktura kojima su se preko građevinskih firmi pravdali troškovi za nelegalne radnje "Ndrangete".

U akciji je zaplenjeno i oružje, kao i veća količina novca. Dobričanovičevoj je nakon hapšenja određen kućni pritvor jer je majka dvoje dece malđe od šest godina.

Ona je, inače, bila jedna od 5.000 gostiju na kruzeru "Kosta Konkordija", koji je 13. januara 2012. doživeo brodolom.   

(Telegraf.rs / Blic)