Veliko, ogromno srce Matije Nastasića: Srpski reprezentativac donirao novac za renoviranje dečjeg odeljenja bolnice u Valjevu

Dok se ne okončaju radovi, deca će biti smeštena na sedmom spratu dečje hirurgije

Dečje odeljenje valjevske bolnice, koje je bilo u katastrofalnom stanju i u koje godinama nije ništa ulagano, uskoro će dobiti potpuno novi izgled.

Zahvaljujući donaciji poznatog fudbalera Matije Nastasića, koji je Valjevac, počela je kompletna rekonstrukcija oko 550 kvadrata dečjeg odeljenja.

OTPADA PLAFON I CURI VODA: Alarmantna situacija u beogradskim zdravstvenim ustanovama (FOTO)

Dok se ne okončaju radovi, deca će biti smeštena na sedmom spratu dečje hirurgije.

Radove izvodi građevinsko preduzeće "Greda“, gde nam je rečeno da će celokupan posao biti završen do kraja marta.

Radi se kompletna zamena stolarije, podova, sanitarnih čvorova, spuštanje plafona u hodnicima, zamena elektroinastalacije i rasvete, kao i molersko-farbarski radovi.

Godišnje se na pedijatrijskom odeljenju valjevske bolnice leči oko 1.000 mališana iz čitavog Kolubarskog okruga. kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite.

- Opšta bolnica se zahvaljuje Matiji Nastasiću na humanom gestu koji će omogućiti odlične uslove hospitalizacije našim najmlađim sugrađanima kao i njihovim pratiocima.

Za bolnicu ovakva pomoć je neprocenjiva jer se na ovakav način za decu stvaraju uslovi kakvi dolikuju 21. veku. Nadamo se da će se i drugi društveno odgovorni ljudi ili firme povesti za ovakvim primerom i omogućiti da u okviru naše bolnice i druga odeljenja dobiju adekvatne uslove smeštaja – rekao je v.d. direktor valjevske bolnice dr Zoran Đurić.

On nije želeo da otkrije vrednost donacije valjevskog fubalera Nastasića.

U proteklih 40 godina gotovo da ništa nije rađeno na staroj zgradi u kojoj se leče pacijenti stari po nekoliko meseci.

(S.S.)