Na ovom snimku Tramp izbacuje meksičkog novinara sa konferencije: Nemate prava da pitate, gubite se iz moje zemlje! (VIDEO)

- Kako ćete da deportujete 11 miliona ljudi, hoćete da dovedete vojsku - pitao ga je Ramos

Video-snimak na kome Donald Tramp izbacuje novinara meksičkog porekla sa konferencije za novinare postao je viralan, nakon kontroverzne uredbe o imigrantima koju je doneo novi američki predsednik.

PRKOSE TRAMPU: Ove nedelje u Ameriku ipak ulazi 872 izbeglice

Video koji je snimljen na početku njegove predsedničke kampanje u avgustu 2015. godine, pokazuje novinara meksičkog porekla koji je ispraćen sa događaja nakon što je pozvao Trampa da govori o imigracionim polisama.

Džordž Ramos, dobropoznati emiter za "Univision", uhvatio je ovaj trenutak na kameri.

Novinar je rekao da kao reporter ima prava da postavlja pitanja, ali Tramp mu je odgovorio "Molim vas sedite, niste pozvani da govorite, sedite, ne nemate prava, vratite se u Univision".

- Ne možete da deportujete 11 miliona ljudi, niti da sagradite 1. 900 kilometara dugačak zid, ne možete da osporite pravo na državljanstvo u ovoj zemlji - rekao je tada novinar.

Tada ga je "ispratio" jedan od Trampovih telohranitelja.

Ramos je tada dodao da Tramp koji nije ni čuo za njega niti je bio svestan da ima američko državljanstvo, rekao "gubi se iz moje zemlje". Na to je novinar dodao da je takođe iz Amerike, a Tramp je samo rekao "Univision, šta god".

- Kako ćete da deportujete 11 miliona ljudi, hoćete da dovedete vojsku - pitao ga je Ramos kada se opet vratio na konferenciju.

- Uradićemo to na mnogo humaniji način. Veruj mi, imam veće srce od tebe - na to je odgovorio Tramp.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)