Ivani (12) su operisali majku, deda joj je šlogiran, a baka bez noge. Odličan je đak i vodi bitku za goli život (FOTO)

Kontrolori me izbacuju iz prevoza, obuća mi propušta, više smo gladni nego siti

Redakciji Telegrafa stiglo je jedno od najtužnijih pisama koje je mogla da napiše samo dečja ruka i malena, namučena duša. Devojčica Ivana Đorđević (12) odlična je učenica VI razreda OŠ "Ilija Birčanin" u Zemun polju, koja pokušava da se izbori za bolji socijalni status svoje porodice!

Nenad nije jeo 6 dana, pa završio na VMA: "Ne mogu da jedem, kad znam da deca nemaju"

- Poštovanje! Molim vas, ja sam Ivana Đorđević, bolujem od srčanog zaliska. Inače imam 12 godina i odličan sam đak. Otac me se odrekao. Živim sa majkom koja ima polip na debelom crevu i utvrđene su joj maligne promene na grudima, zbog čega su joj operisali grudi.

Apel Telegrafa urodio plodom: Nenadu već stigla pomoć, dečica skakala od sreće kada su videla pakete hrane!

Sa nama je i šlogirani deda, koji ima epi napade i baka, kojoj je amputirana noga. Nju su odbili za tuđu negu i pomoć. Živimo od socijalne pomoći od 12.000 dinara i dečjeg dodatka koji iznosi 2.500 dinara, a samo nas račun za infostan staje 15.000 dinara - napisala je iskreno ova devojčica.

Ivana je naglasila da stanuju u nužnom smeštaju i da svakodnevno strahuju da će ih izbaciti na ulicu jer nemaju rešeno stambeno pitanje.

Njena majka Jelena (35) otkriva da im samo za lekove neophodna jedna prosečna plata, a da ona nije sposobna za rad.

- Znam da moram da imam snage zbog Ivane, ali nije lako. Kontrolori me izbacuju iz prevoza, obuća mi propušta, više smo gladni nego siti. A moram da platim račune kako znam i umem, samo da ostanemo u trenutnom smeštaju - objašnjava nam ova žena koja je rešena da ne odustane.

Ona dodaje da se ne seća kada je detetu kupila nešto novo od garderobe ili obuće, a o punom frižideru, školskom priboru, opremanju radnog prostora, televizoru i nekim drugim potrebštibama da i ne govori.

U slučaju da možete da pomognete ovoj porodici, žiro račun je otvoren u banci Intesa na ime Jelene Đorđević: 908-16001-87, poziv na broj 51-101-0000994/1.

Njihov broj telefona je 061/2595659.

(Telegraf.rs)