BRUTALNO: Mašinovođa pesnicama ubijen u šinobusu! (FOTO)

Miroslav Vasković (54) iz iz leskovačkog sela Lipovica podlegao povredama koje je zadobio u tuči sa 11 godina mlađim kolegom iz Žitorađe

Mašinovođa Železnica Srbije Miroslav Vasković (54) iz leskovačkog sela Lipovica, ubijen je u šinobusu koji je saobraćao na relaciji Niš - Prokuplje.

Vaskovića, koji se sa posla u Nišu vraćao kući, pesnicama je ubio njegov kolega S. Đ. (43) iz Žitoradje, takođe zaposlen na železnici.

Istražni organi još nisu saopštili motive ove tragedije, ali prema nezvaničnim informacijama, kobnom sukobu su prethodile neslane šale, koje su se izrodile u fatalnu tuču.

Niška policija je saopštila da su se Miroslav i S. Đ. u šinobusu posvađali i potukli, a prema navodima policije, S. Đ. je Miroslava udario dva puta u glavu zbog čega je on pao i od zadobijenih povreda umro.

Saopštenjem se oglasio i Viši sud u Nišu, navodeći da je telo preminulog prebačeno na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije, posle koje će se znati zbog čega je Miroslav stradao.

Nakon tragedije šinobus je zaustavljen u Doljevcu, jer su mašinovođa i kondukter o ubistvu obavestili policiju i hitnu pomoć, a osumnjičeni S. Đ. odmah je priveden na policijsko saslušanje i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.