Oslobođen za dvostruko ubistvo, a kažnjen za nošenje oružja!

Porodice ubijenih mladića Pavla Stanišića (23) i Zdravka Lukića (21) burno su reagovali kada su čuli oslobađajuću presudu majoru Draženu Požaru (39), majoru Vojske Srbije

Dražen Požar (39), major Vojske Srbije, danas je u Višem sudu u Beogradu oslobođen optužbi za ubistvo Pavla Stanišića (23) i Zdravka Lukića (21) ispred kafane "Sremska noć" u Batajnici i osuđen na tri godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja!

Nikola Stanišić, rođeni brat ubijenog Pavla Stanišića i trojica njegovih drugova, osuđeni su zbog učestvovanja u tuči u kafani "Sremska noć". Tako je Đura Burki dobio osam meseci zatvora, dok su Nikola Stanišić, Ivan Krstivojević i Bogdan Dragić osuđeni na po šest meseci zatvora.

Porodice ubijenih mladića, kao i roditelji okrivljenih za učestvovanje u tuči burno su reagovali kada je Požaru izrečena oslobađajuća presuda za dvostruko ubistvo. Iincident je izbegnut brzom reakcijom sudske straže koja je po naređenju sudije odmah izvela nezadovoljne roditelje napolje.

Slavica Zeković, majka osuđenog Đure Burkija je glasno protestovala i optužila veće sudije Zorane Trajković "da su od suđenja napravili lakrdiju".

- Ovo je sramno! Kako imate savesti da izreknete oslobađajuću presudu za dvostruko ubistvo?! Napravili ste najobičniju lakrdiju od suđenja za dvostruko ubistvo - vikala je nezadovoljna Slavica Zeković, posle čega je u pratnji sudske straže morala da napusti sudnicu.

Tužilaštvo je tražilo da Požar bude osuđen na najstrožu kaznu zatvora od 40 godina zbog čega je posle izricanja presude najavilo žalbu.

Punomoćnici mladića osuđenih za učestvovanje u tuči takođe su najavili žalbu na presudu i novo suđenje.

(A. T.)