SRBIJA DOBIJA POTPUNO NOV SKIJAŠKI CENTAR: Evo gde će se nalaziti i šta će sve imati

Divčibare su tako, prošle zime dobile skoro polovinu dodatnih turista, zbog jednog dobrog poslovnog poteza. Taj primer može, i treba da se preslika i na druge planine. Jedna privatna firma zakupila je na 15 godina žičaru, osavremenila je i uložila novac i u topove za veštačko osnežavanje. To im je donelo još 50 odsto turista za samo jednu sezonu

Zlatibor i Kopaonik poslednjih godina beleže rekordnu posećenost, a i Stara planina im uspešno parira. Srbija, međutim, ima još mnogo planina kojima se diči, a koje su kao stvorene za razvoj zimskog turizma. Potrebno je samo napraviti detaljan plan i pronaći investitore, piše "Danas".

SUBJEKTIVAN OSEĆAJ MINUS 40! Na Kopu je juče bilo gore nego u Sibiru

Najhrabriji skijaš na -25 izašao na stazu: Kopaonik je pust, sve je zaleđeno, ali on nije odustao (VIDEO)

Tamo se vodila krvava bitka, a sada je belina prekrila sve: Snežna bajka na Kozari ostavlja bez daha (VIDEO)

Divčibare su tako, prošle zime dobile skoro polovinu dodatnih turista, zbog jednog dobrog poslovnog poteza. Taj primer može, i treba da se preslika i na druge planine. Jedna privatna firma zakupila je na 15 godina žičaru, osavremenila je i uložila novac i u topove za veštačko osnežavanje.

Kraljevačka strana Goča potpuno je nerazvijena u ovom smislu i neiskorišćena. Prema nezvaničnim informacijama, urađen je projekat za poboljšanje ponude na ovom delu planine, tako da se, pišu mediji, već sledeće godine očekuje navala turista.

U planu su i Tara, Javor, Rtanj, ali i druga srpska prirodna blaga, koja bi mogla da budu prava riznica naše zemlje.

Kako piše "Blic", u novo skijalište na Goliji država će preko "Skijališta Srbije" uložiti 27 miliona evra, a početak radova očekuje se već u toku ove godine.

U planu je izgradnja skijališta sa devet staza, sa svom potrebnom infrastrukturom, a gradiće se na Odvraćenici, u predelu Vrhova i Radulovca, na području ivanjičke opštine.

Devet staza biće manjeg nagiba - pet lakih i četiri srednje teške, kao i tri ski-puta.

Dužina staza biće veća od 1.000 metara, a izgradiće se tri žičare. U planu je i sistem za veštačko osnežavanje, kao i propratni sadržaji za uživanje svih tipova turista i svih generacija.

(Telegraf.rs)