Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Božić je, ali se u proteklih 24 sata nažalost nastavio polarni udar u Srbiji. U nekim opštinama je uvedeno i vanredno stanje.

Srbija i pravoslavni vernici se danas raduju i slave Božić, najradosniji praznik među svim praznicima!

Tog dana se ovaplotio Isus Hristos i postao čovek. Božić se slavi tri dana, a slavlje počinje 7. januara. Na Božić ujutro, pre svitanja, zvone sva zvona na pravoslavnim hramovima i objavljuje se dolazak Božića i Božićnog slavlja.

Više o najvećem hrišćanskom prazniku pročitajte OVDE.

Srbija ne pamti temperature ispod nule za najveći hrišćanski praznik Božić, sa kakvim je jutros osvanula naša zemlja. Najniža temperatura beleži se na Kopaoniku -24, a najviša u Beogradu, Požegi, Kraljevu i Kruševcu, tek 12 stepeni ispod nule. Dobra vest je da će temperature tokom dana postepeno rasti, te da bi maksimalna dnevna trebalo da se popne do pet stepeni ispod nule.

OVDE pročitajte više o vremenu u Srbiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je danas Božić svim pravoslavnim hrišćanima i Rusima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

- Božićni dani osvetljavaju naš život posebnom radošću, bude najlepša osećanja. Ovo je vreme za lepe misli i dela, naročito prema najbližima i onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji – naveo je Putin u čestitki.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Teniseri, čuvajte se! Novak Đoković je opet onaj stari! Na najradosniji pravoslavni praznik – Božić, najbolji srpski teniser pobedio je prvog reketa sveta Endija Marija u finalu Dohe rezultatom 2:1 – 6:3, 5:7, 6:4. Posle skoro tri sata igre…

Ključne trenutke meča pogledajte OVDE.

Samo 10 minuta igrao je Aleksandar Mitrović za Njukasl u FA Kupu, pošto je na nosilima iznet sa terena.

On je u remiju protiv Birmingema (1:1) zaradio ogromnu posekotinu, iako se u prvi mah činilo da je prelom noge.

– Ima posekotinu na nozi i sada moramo da čekamo. Prevezen je u bolnicu i sada moramo da sačekamo da vidimo šta će se dogoditi, sve zavisi od lekara – poručio je Benitez.

OVDE pročitajte više o ovome.

Brojne domaće javne ličnosti danas su svojim fanovima putem društvenih mreža dočarale prazničnu atmosferu povodom proslavljanja Božića, a neki od njih su imali sreće da izvuku novčić iz slavske pogače.

Kako to običaji nalažu, Božić je proslavljen u krugu porodice uz bogatu trpezu, a novčićem su se pohvalili Ivan Ivanović, Nikola Rokvić, Igor Lazić…

Pogledajte kako je u čijem domu proslavljen Božić OVDE.

(Telegraf.rs)