Carinik u Šidu je zbog oštećenja sajle morao "ručno" da proveri prikolicu kamiona. Čim je podigao ciradu, naredio je da uhapse vozača (FOTO)

Kamion je vozio gips iz Bugarske, preko Srbije, ka Italiji

Pet ilegalnih migranata iz Avganistana pronađeno je jutros na graničnom prelazu Šid u tovarnom delu bugarskog kamiona, među gipsanim pločama, saopštila je Uprava carine.

Kamion je tranzitirao kroz Srbiju na putu iz Bugarske ka Italiji, a detaljno je pregledan zbog vidljivog oštećenja carinske sajle, navodi se u saopštenju.

Gotovo istovremeno su na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, u prikolici bugarskog kamiona otkrivena dvojica muškaraca iz Avganistana, koji su takođe presekli carinsku sajlu kako bi se sakrili među robom u tovarnom prostoru.

Slična situacija se na Batrovcima dogodila i dva dana ranije, kada su u prikolici bugarskog kamiona pronađena dvojica državljana Avganistana.

Kao i mnogo puta ranije, ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona prave u blizini graničnih prelaza da se sakriju među robom i na taj način domognu EU.

Inače, carinici su tokom praznika na graničnim prelazima Šid i Batrovci sprečili pokušaj devet ilegalnih migranata iz Avganistana da sakriveni u kamionskim prikolicama među robom ilegalno uđu na teritoriju EU.

U saopštenju se podseća da migrante po otkrivanju preuzima policija.

(Telegraf.rs)