Umro navijač Rada koji je ranjen u pucnjavi kod Sava centra

Grijak je poznat kao pripadnik "Nomada", navijačke podgrupe Rada, poznate po nasilničkom ponašanju

Dušan Grijak (24), navijač FK Rad, koji je prošlog vikenda teško ranjen posle svađe i tuče dve grupe mladića u bašti restorana Sava centra, podlegao je povredama u bolnici.

Pucnjava se dogodila 10. juna oko pet ujutro posle verbalnog i fizičkog obračuna nekoliko desetina mladića koji su bili pijani. Posle tuče, zasad nepoznati muškarac ispalio je više hitaca u Grijaka i ranio ga u grudi. On je bio svestan kada je prebačen u bolnicu, ali se žalio da ne oseća noge.

Grijak je odmah po prijemu na Urgentni centar operisan, ali mu je opšte stanje bilo teško i bio je na Odeljenju intenzivne nege.

Grijakovi drugovi, njih šestorica, koji su bili sa njim u trenutku pucnjave, bili su privedeni, ali nisu želeli da sarađuju sa policijom da bi pomogli u rasvetljavanju okolnosti u kojima je ranjen njihov prijatelj.

Pošto niko nije hteo da sarađuje sa policijom, još nije ustanovljeno da li se Grijakovo društvo sukobilo sa drugim momcima zbog toga što su simpatizeri nekog drugog kluba ili jednostavno što su bili pijani.

Grijak je  odranije poznat i kao pripadnik "Nomada", navijačke podgrupe Rada, poznate po nasilničkom ponašanju. Pre dve i po godine on i njegov tada maloletni brat B. G. sa još nekoliko pripadnika "Nomada" upali su na jednu proslavu rođendana, demolirali lokal i povredili trojicu mladića.

(A. T.)