Podeljeno 1.300 paketića za najsiromašnije mališane u Smederevu (FOTO)

Program su upotpunili deda-mrazovi koji su kočijama prošetali kroz gradsko šetalište, a njima su se pridružili i bajkeri

Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović obradovala je mališane iz socijalno ugroženih porodica tako što im je podelila 1.300 paketića za najsiromašniju decu.

Najmlađi Kikinđani dobili BESPLATNE paketiće za Novu godinu: Njihove želje "dedi u crvenom" su uslišene! (FOTO)

Program su upotpunili deda-mrazovi koji su kočijama prošetali kroz gradsko šetalište, a njima su se pridružili i bajkeri.

Pod sloganom "Centar grada je centar sveta ako se ukrasi dušom deteta" koji je osmislio poznati dečiji pesnik Mošo Odalović, u Smederevu se još 21. decembra održavaju   novogodišnji i božićni programi.

Praznična atmosfera trajaće sve do 13.januara.

- Želeli smo da obradujemo i decu koja potiču iz najsiromašnijih porodica – kaže gradonačelnica Smederva dr Jasna Avramović. Vreme je darivanja, a mi smo se opredelili da ove godine praznike dočekamo u znaku dece. Mesec dana traju programi u koji su uključeni pretškolci i osnovci - rekla je gradonačelnica.

- U organizaciju i realizaciju bogatog programskog sadržaja uključene su gradske ustanove kulture, Predškolska ustanova "Naša radost", nekoliko kulturno-umetničkih društava sa teritorije Smedereva, smederevske škole, Ustanova za dnevni boravak dece, mladih i odraslih osoba sa smetnjama u razvoju "Sunce“. Odrekli smo se skupih koncerata i mislim da smo jedan od retkih gradova koji je praznike posvetio najmlađima - zaključila je Jasna Avramović.

(Telegraf.rs)