Ruski ambasador ubijen pred kamerama, ubica urlao ALAHU AKBAR, uhapšene majka i sestra napadača (FOTO) (VIDEO)

Horor u Turskoj pratite u blogu uživo na Telegraf.rs - pratimo iz minuta u minut šta se sve desilo u Ankari tokom izložbe kada je ubijen ruski ambasador. Svetski mediji ovaj atentat već porede sa ubistvom Franca Ferdinanda

Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov ubijen je u oružanom napadu u Ankari, prenose turski mediji. Kako prenosi RT, napadač na ambasadora je ubijen, a reč je o policajcu koji je radio u Ankari.

Sutra smo opet tu, pratite nas od jutra! 

Napad se dogodio tokom izložbe, a snimci krvave egzekucije obišle su svet. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odmah je pozvao Vladimira Putina. Ruski predsednik smatra da je reč o provokaciji. Njegovu izjavu čitajte ovde.

 Počinje Treći svetski rat? Ubistvo ruskog ambasadora već porede s atentatom na Franca Ferdinanda

23.50 Turska policija uhapsila četiri osobe zbog ubistva ambasadora

Turska policija privela je večeras četiri osobe posle ubistva ruskog ambasadora u Ankari, prenela je agencija Anadolija.

23.35 MEDVEDEV JASAN I GLASAN: Vlada Turske da preduzme hitne mere

Ruski premijer Dmitrij Medvedev pozvao je Vladu Turske da preduzme hitne mere kako bi pronašla i kaznila sve organizatore, sponzore i naručioce ubistva ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova.

22.30 Za Amere ovo nije terorizam... nema nigde reči terorizam

Američki državni sekretar Džon Keri nazvao je napad u Ankari kada je ubijen ruski diplomata “napadom na prava svih diplomata”. Keri je ponudio pomoć Rusiji i Turskoj u istrazi “groznog napada”.

22.15 Erdogan: Ubistvo provokacija da se naruše odnosi sa Rusijom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je večeras da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio da saradnja dve zemlje i solidarnost u borbi protiv terorizma treba da bude još jača nakon ubistva ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova.

22.09  Ona prenosi ključnu Putinovu rečenicu: Svet drhti od ruske reakcije koju je Marija upravo najavila

Ako je suditi prema rečenicama Marije Zaharove, portparola ministra inostranih poslova Rusije, osveta će uslediti vrlo brzo.

Napadači će biti kažnjeni za ovo što su uradili – rekla je između ostalog Zahravova čije opširnije izlaganje možete da pročitate ovde.

21.05 Uhapšene majka i sestra ubice ruskog ambasadora

Turska policija uhapsila je večeras majku i sestru napadača koji je pucnjima iz pištolja ubio ruskog ambasadora u Turskoj na otvaranju izložbe fotografija u galeriji u Ankari, javlja televizija Si-En-En Turk.

20.56   Putin se oglasio posle ubistva ambasadora: Ovo je provokacija!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da mora da zna ko je izveo i organizovao napad na ruskog ambasadora Andreja Karlova.

20.35 POČINJE TREĆI SVETSKI RAT? Ubistvo ruskog ambasadora već porede s atentatom na Franca Ferdinanda

Brutalno ubistvo Andreja Karlova, ruskog ambasadora u Turskoj, umnogome podseća na atentat na Franca Ferdinanda, koje je pokrenulo Prvi svetski rat.

20.30 TERORISTI SLAVE SMRT AMBASADORA Na nalozima simpatizera Al Kaide i Islamske države na društvenim mrežama u toku je “slavlje” radikalnih islamista, zbog ubistva ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova.

20.20 Ubica je vikao ALAHU AKBAR - POTRESAN VIDEO-SNIMAK:

20.15 TRENUTAK U KOM JE UBIJEN RUS:
20.00 ERDOGAN POZVAO PUTINA Predsednik Turske Tajip Redžep Erdogan pozvao je večeras telefonom i razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, posle ubistva ruskog ambasadora u Ankari, prenosi AFP.

19.35 RUSI TVRDE DA JE U PITANAJU TERORISTIČKI AKT - Danas je u Ankari, kao rezultat napada, ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov zadobio povrede od kojih je preminuo. To što se dogodilo nazivamo terorističkim aktom - rekla je u televizijskoj izjavi portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova, prenosi AFP.

19.08 (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA) Izrešetan ubica ambasadora, Turčin Mevlut Altintaš

19.37 POGLED UBICE NEKOLIKO TRENUTAKA PRE KRVAVOG PIRA

19.01 Evo ko je bio Andrej Karlov, ubijeni ruski ambasador u Turskoj

18.55 ATENTATOR JE TURSKI POLICAJAC, VIKAO JE: MI GINEMO U ALEPU, VI ĆETE OVDE - Muškarac koji je ubio ruskog ambasadora Andreja Karlova tokom izložbe u Ankari je turski policajac Mert Altintas (22).

On je, navodno i član Al-Nusre, organizacije koju je Turska stavila na listu terorističkih. On je u ruskog ambasadora ispalio pet hitaca. Više čitajte u odvojenoj vesti NA OVOM LINKU

18.39 SUPRUGA AMBASADORA SVE GLEDALA - Posle krvavog napada snimljena je i njegova supruga, uplakana i u šoku. Ona je sve vreme gledala atentat.

18.00 ANDREJ KARLOV PODLEGAO POVREDAMA

17.30 TEŠKO RANJEN AMBASADOR RUSIJE- Ambasador Rusije u Ankari Andrej Karlov Genadijevič teško je ranjen u oružanom napadu. Turski mediji javljaju i da je troje ljudi ranjeno u napadu na ambasadora tokom izložbe u Ankari. Ova vest je odjeknula svetskim medijima, više o prvim informacijama pročitajte OVDE.

(Ekipa Telegrafa)