VOJSKA NAM SE MUČI: Pančevačko strelište vrhunsko, ali zbog OVOG problema, na vežbe gađanja putuju 30 kilometara!

Posle kratkog perioda korišćenja stavljeno je van funkcije

Vojska Srbije izdvojila je više od 350.000 evra za izgradnju strelišta u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu u kojoj je smeštena Specijalna brigada.

SRBIJA POSTAJE VOJNA SILA KOJA ĆE DA GRMI: U našu zemlju iz Rusije stiže VRHUNSKO naoružanje

Pripadnici ove elitne jedinice i dalje putuju gotovo 30 kilometara na vežbe gađanja, jer je njihovo strelište kao nebezbedno zatvoreno još početkom 2015 .godine.

Predstavnici Ministarstva odbrane potvrdili su da pančevačko strelište trenutno nije u funkciji "zbog balističko-sigurnosne preocene koju obavljaju stručnjaci iz Vojno-tehničkog instituta".

Ovaj proces još nije završen, a budući da su na svega pedesetak metara od strelišta kuće, pitanje je da li ovaj problem uopšte može biti prevaziđen.

"IMA KO DA NAS BRANI OD TERORISTA": Vučić u poseti ELITNIM SRPSKIM SPECIJALCIMA! (FOTO) (VIDEO)

I pored investicije od 350.000 evra vojni specijalci i dalje vežbaju na poligonima "Peskovi", u Belom Potoku ili na strelištu "Orašac" kraj Vršca, a troškove putovanja plaća Vojska Srbije.

Pomenuto strelište u kasarni "Rastko Nemanjić" izgradilo je preduzeće "Morava In" iz Kruševca. Ovi radovi su završeni poslednjeg dana 2013. godine.

Odobrenje za upotrebu dobijeno je mesec i po dana ranije, kažu predstavnici Ministarstva odbrane.

Posle kratkog perioda korišćenja stavljeno je van funkcije.

Prema podacima Ministarstva odbrane u septembru 2014. godine obavljeni su dodatni radovi na modernizaciji strelišta koje je takođe izvela "Morava In", a vrednost ovog posla bila je 595.000 dinara.

Po svemu sudeći ni ta dorada nije doprinela bezbednosti i funkcionalnosti poligona za gađanje u pančevačkoj kasarni, jer je strelište ubrzo nakon toga zatvoreno.

(Telegraf.rs/Politika)