Jugoistočna Evropa je veoma konkurentna u MRO SEKTORU!

Rukovodioci sektora održavanja, popravki i remonta iz Jat Tehnike, Adria Tehnike, Etihad Engineering-a i Prince Aviation će govoriti o konkurentnosti regiona u ovom segmentu industrije

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope (www.seas.rs) je danas predstavio svoj panel o održavanju, popravci i remontu (stručna skraćenica MRO) aviona koji će za glavnu temu imati konkurentnost domaćeg i drugih regionalnih tržišta u ovom segmentu industrije. Panel će biti održan u okviru prvog dana samita.

- U vremenu kada se beleži oprezan rast avio industrije, MRO segment ima svoje značajno mesto u ovom delu sveta i Srbija i jugoistočna Evropa su konkurentne u ovoj oblasti, – rekao je Petar Vojinović osnivač i generalni direktor Tango Six Events, domaćina samit – Kada je u pitanju odnos troškova i kvaliteta usluge, što je od ključne važnosti za MRO segment, Srbija ima izuzetno obrazovane i cenjene stručnjake i naš strateški prioritet treba da bude na izgradnji kapaciteta. Očekujem da će naši panelisti i delegati imati slične stavove i da ćemo imati konstruktvnu diskusiju.

Na panelu koji će biti održan sledećeg utorka okupiće se rukovodeći ljudi regionalnih MRO kompanija i raspravljati o tome kako region može da podigne konkurentnost da bi privukao investicije i beležio rast u ovoj oblasti. Između ostalih na panelu će govoriti Miroslav Musulin, generalni direktor Jat Tehnike, Maksimiljan Pele, generalni direktor Adria Tehnika, Fred Dupont, potpredsednik za korisničku podršku i prodaju u Etihad Engineering kao i Srđan Kragojević, direktor održavanja, Prince Aviation.

Prošlogodišnja odluka švajcarskog MRO giganta SR Technics da svoje administrativno sedište preseli u Beograd je među analitičarima ocenjena kao znak poverenja u Srbiju i viđena kao simbol budućih investicija u ovoj oblasti širom regiona jugoistočne Evrope.

U nedavno objavljenom izveštaju kompanije Oliver Wyman se predviđa da će MRO tržište na globalnom nivou porasti sa $67.1 milijarde u 2015. godini na više $100 milijardi do 2025. godine. Isti izveštaj navodi da će svi avioni na svetu do 2026. godine generisati 98 miliona terabajta podataka.

O SEAS-u

Vazduhoplovni Samit jugoistočne Evrope će biti održan u Beogradu 13 i 14.decembra 2016.godine u organizaciji Tango Six. Glavni cilj Samita je da svake godine okupi donosioce odluka i kreatore javnog mnjenja u oblasti avijacije iz jugoistočne Evrope i sve one koji su zainteresovani da postanu učesnici na ovim tržištima.

(Telegraf.rs/ PR)