MISTERIJA OKO OTROVANE PRINCEZE: Njen sin tvrdi da ne zna da li mu je majka živa ili mrtva (FOTO)

Islam za majčin položaj optužuje svoju baku Tatjanu i tetku Lolu, mlađu Gulnarinu sestru, za koju disidentski portali, tvrde da vršitelju dužnosti predsednika i premijeru Šavkatu Mirzijajevu služi kao lutka na koncu

Gotovo mesec dana traje natezanje da li je Gulnara Karimova, starija ćerka nedavno preminulog uzbekistanskog autoritarnog predsednika Islama Karimova, živa ili je, kako tvrde disidentski mediji otrovana, a njen grob poravnan bez ikakve oznake.

UMRLA PRINCEZA: Sumnja se da je otrovana u ludnici (FOTO) (VIDEO)

Njen sin Islam (22), nazvan po dedi u čast i navodno pripreman za njegovog naslednika, koji živi u Londonu, prvo se pre nekog vremena javio i rekao da je njegova mama živa, da bi sada izjavio kako ne zna da li je živa ili mrtva.

- Sa njom se već dugo nisam čuo - izjavio je u intervjuu uzbekistanskoj redakciji BBC-ja Islam Karimov mlađi.

Tvrdi da vlast u Taškentu "vozi po gradu njenu dvojnicu" kako bi se stvorio privid da je živa i da nije u kućnom pritvoru.

Naime, Gulnara (44) je uklonjena iz javnosti 2014. godine, pod optužbom da je pripremala državni udar protiv oca.

Odsečena je od sveta. Onemogućeni su joj Fejsbuk i Tviter, a njen sin tvrdi da su svi njeni profili lažni i da im ne treba verovati.

Donedavno  je uz mamu bila i njena ćerka Imam (18), ali je ona udaljena i sada živi u apartmanu hotela Turkmenistan u Taškentu.

Sa majkom se može viđati samo jednom mesečno, ali joj je i to ponekad onemogućeno, tvrdi Islam.

Islam za majčin položaj optužuje svoju baku Tatjanu i tetku Lolu, mlađu Gulnarinu sestru, za koju disidentski portali, tvrde da vršitelju dužnosti predsednika i premijeru Šavkatu Mirzijajevu služi kao lutka na koncu.

(Telegraf.rs/Izvor: jutarnji.hr)