Prvi spust ove godine niz krov Srbije (VIDEO)

Radno vreme ski centra je od 9 do 15 časova

Ski centar Kopaonik počeo je sa radom danas - 1. decembra 2016. godine. Prvog dana ski sezone skijanje je besplatno, a za skijaše i bordere pripremljena je staza Karaman greben.

Ljubitelji zimskih sportova će se oduševiti: Sutra počinje sezona skijanja na Kopu

Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, koji je radio prethodnih dana bez prestanka, pripremljene su staze 7 i 7a (oba kraka Karaman Grebena) za prvo ovogodišnje skijanje na kojima trenutno ima 20 centimetara utabanog snega. Tokom popodneva i večeri očekuje se još padavina, a trenutna temperatura na Kopaoniku je minus sedam stepeni.

Bajka na Kopaoniku ovog jutra (FOTO)

Čim je ova staza puštena, počele su pripreme Pančićevog vrha, Krsta i Malog jezera, koje će biti otvorene za skijaše čim se budu stekli uslovi.

Do daljeg, radno vreme ski centra je od 9 do 15 časova.

Pogledajte prve fotke Kopaonika pod snegom

Na samom kraju snimka jasno se vide topovi koji rade punom parom, a ne sumnjamo da je srećniku koji je imao priliku prvi da isproba stazu na samom početku nove sezone bilo pravo zadovoljstvo da napravi ovaj fantastičan zapis:

Snežna idila je baš ono što nam je potrebno u ovim ledenim danima, a ne sumnjamo da vatrenim skijašima oči već varniče u brojanju dana do zimovanja.

Vidimo se na stazi!

(Telegraf.rs)