CRNA TAČKA SRBIJE: Kragujevac za 2 meseca postao grad samoubistava

Najveći broj samoubistava u Kragujevcu zabeležen je 2012. i 2013. godine kada su sebi presudile po 33 osobe

Za tri dana u novembru u Kragujevcu su se ubila dva muškarca, a za četiri septembarska dana sebi su okončale život tri osobe, dva muškarca i jedna žena. Tokom 2015. godine u Kragujevcu se ubilo 27 osoba.

STRAVA I UŽAS KOD KRAGUJEVCA: Muž pretukao suprugu, pa se ubio nožem!

Prošlog utorka u naselju Ilićevo policija je u kući pronašla telo D. LJ.  (56), koji je po svoj prilici sebi presudio tako što se ubo nožem u grudi posle svađe sa suprugom.

U četvrtak se pištoljem ubio pripadnik Vojske Srbije I. J. (33), potvrdilo je i Ministarstvo odbrane. Prema nezvaničnim informacijama, I. J. su mučili dugovi zenenašu.

Za samo nekoliko septembarskih dana u gradu na Lepenici ubile su se tri osobe. Nakon pokušaja samoubistva pištoljem, u ponedeljak petog septembra preminuo je policajac star 28 godina.

Istog dana sebi je presudila žena stara 60 godina, u naselju Erdeč. Ona se obesila o vinovu lozu kraj kuće. U utorak šestog septembra skokom sa solitera Ipsilon, najvećeg u gradu, okončan život mladića starog 21 godinu.

Rešenost da ode sa ovog sveta pokazao je ponevši sa sobom, u rancu, na vrh solitera i kamen, kojim je razbio staklo u hodniku i skočio.

Od 2010. godine do kraja 2015. ubilo se 147 Kragujevčana, pokazuju podaci Zavoda za statistiku.

Najveći broj samoubistava zabeležen je 2012. i 2013. godine kada su sebi presudile po 33 osobe.

Najmanje samoubistava bilo je 2010. godine, kada je na sebe diglo ruku 15 građana Kragujevca.

(M. R.)