Osuđen napadač na novinarku "Vijesti"

Slavko Musić osuđen je na četiri meseca zatvora, dok je Marko Pipiser oslobođen optužbi za ugrožavanje bezbednosti Olivere Lakić

Slavko Musić, napadač na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić, osuđen je na četiri meseca zatvora, dok je Marko Pipiser oslobođen optužbi za ugrožavanje njene sigurnosti, ali je osuđen za ugrožavanje bezbednosti osoba koje su bile sa novinarkom u društvu.

Musić i Piper su optuženi da su od 31. januara do 3. februara novinarki nezavisnog dnevnika"Vijesti" Oliveri Lakić, uputili ozbiljne pretnje.

Musić je, pritom, ugrozio i sigurnost osoba sa kojima je novinarka 3. februara bila na novinarskom zadatku, za šta je danas jedino i osuđen.

Musić i Piper su radnici mojkovačke fabrike cigareta, čije poslovanje ispituje tužilaštvo zbog navodnog šverca i pranja novca, a o čemu je izveštavala novinarka Lakić, preneo je informativni portal "Vijesti onlajn".

Vlasnici fabrike "Tara" su 31. januara preko Slavka Musića novinarki "Vijesti" umesto odgovora na pitanja o sumnjivom poslovanju u Mojkovcu uručili dve orhideje upakovane tako da podsećaju na one koje se nose na groblje, a on je dva dana kasnije svojim automobilom blokirao automobil ekipe lista u kojoj su bili Lakić i Ðurić, blizu hangara u Donjoj Gorici istih vlasnika.

(Tanjug / Foto: vijesti.me - Savo Prelević)