OTKRIVENO ŠTA JE UBICA RADIO U VILI U NIŠKOJ BANJI dok ga je policija preko megafona satima pozivala da izađe (FOTO)

Najverovatnije se radi o ljubomori

Dejan Dejančić (51), vlasnik vile "DND" u Niškoj Banji, ubijen je juče u tom objektu kada je na njega pucao recepcioner Dejan Jovanović (42). Zaposleni u vili šokirani su zločinom tim pre što su, kako navode, njih dvojica bili "dobri prijatelji, kao braća".

UBISTVO U NIŠKOJ BANJI, KRAJ DRAME: Ubica na nosilima odnesen iz vile u bolnicu, KRVARI IZ GLAVE! (FOTO) (VIDEO)

Motiv ubistva još nije poznat, ali se najverovatnije radi o ljubomori. Jovanović je posle zločina ispalio sebi hitac u glavu, ali je još davao znake života kada su specijalci žandarmerije upali u vilu - piše Blic.

- Devojka osumnjičenog prisustvovala je zločinu. Ona je bila u jednoj prostoriji u vili sa Dejanom Dejančićem kada je upao Dejan Jovanović i pucao dva puta u njega. Nju je pustio da izađe pre nego što je digao ruku na sebe. Šta je tačno dovelo do ubistva, utvrđuju nadležni organi - kaže izvor Blica.

U ovoj vili u NIŠKOJ BANJI se desio krvavi zločin (FOTOGRAFIJE S LICA MESTA)

Jovanović je navodno sebi pokušao da preseče vene, za vreme dok ga je policija dozivala da izađe iz objekta. Kako nije u tome uspeo, ispalio je hitac u glavu.

Odmah po primljenom obaveštenju da se desilo ubistvo, pripadnici niške policije blokirali su deo Ulice srpskih junaka, glavne ulice kojom se ulazi u Nišku Banju.

Pregovarači iz policije pokušali su da uspostave kontakt s osumnjičenim, komunicirajući s njim preko megafona. Jezivu tišinu remetio je samo ozbiljan glas policijskog pregovarača.

- Ti nisi čovek kriminalac, nemaš potrebe za ovim postupanjem. Izađi da ispričaš svoju priču - kaži nam šta je bilo. Pojavi se, barem sestra da te vidi. Olakšaj sestri i sestrićima. Pojavi se da vidimo da li si živ. Dejane, da li me čuješ, lekari Hitne pomoći su tu da ti ukažu pomoć - grmelo je iz policijskog megafona.

Budući da nije bilo nikakve reakcije, specijalci žandarmerije pod punom opremom - sa pancirima, automatima, snajperima, okružili su vilu.

Glas sa megafona je utihnuo, a odjeknule su dve snažne detonacije šok-bombi, što je značilo početak akcije pripadnika MUP-a. Hitna pomoć pod rotacionim svetlima dojurila je do vile, začuli su se povici "lekari, brzo ovamo". Nedugo nakon toga, Jovanović je iznet na nosilima u pratnji policajaca i lekara.

Prijatelji Dejana Jovanovića za njega kažu da nije bio sklon nasilju.

- Za tako nešto sigurno je morao da postoji ozbiljan razlog jer se radi o čoveku koji je promišljen i ozbiljan - rekli su poznanici. Zaposleni u vili, šokirani zločinom, kažu da su ubica i ubijeni bili u dobrim odnosima.

Jovanović je zadobio prostrelnu ranu glave, operisan je na Klinici za neurohirurgiju i u teškom je stanju.

(Telegraf.rs)